tisdag 26 januari 2021

Vigselbevis skatteverket

Svar på frågan om det går att få ett vigselbevis , personbevis eller äktenskapscertifikat via äktenskapsregistret På skatteverket. Om du har Swish kan du logga in på Mina sidor där du hittar en händelse med en länk till betalning. Ange en av makarnas personnummer som referens.


Krav för en giltig vigsel. En vigsel är inte giltig om. Vigselbevis ska ni ha fått när ni gifte er. Om ni gifte er kyrkligt så brukar det vara en bibeltext också. Begäran om inhibition vid överklagande av ett beslut.


Hur beslut överklagas och inom vilken tid. Skatteverkets beslut enligt FL överklagas till förvaltningsrätten. Men det godkändes inte så vi fick helt enket kontakta den präst som vigde oss och be honom skriva ut ett nytt.


Vigselbevis skatteverket

En fråga om vigselbevis! Detta gäller inte juridiskt, utan kan ses som ett minne från vigseln. Detta överlämnas direkt till brudparet efter vigseln.


Sedan tar det som regel en vecka innan allt är klart på skatteverket. För att viga sig i Stockholms moské så behövs ett hindersprövning intyg från skatteverket och giltiga id-handlingar. Det är bara en minnes sak.


Där står inga personnummer eller något. När jag behövde vigselbevis till mitt visum var det enda som fick att få ett personbevis från skatteverket där det står vem och när man gift sig. Ring dem och tala om vad du behöver, de kan även skriva ut det på engelska.


Vid en kyrklig vigsel så brukar vigselparen få ett sk vigselbevis , men den är mera ett minne än en superviktig officiell handling -vigseln registreras ju hos folkbokföringen och därifrån får man vid behov utdrag som styrker om man är gift osv. Vigselintyget kan man nog inte fà pà annat spràk. Enligt kvinnan på rådhuset skulle de kunna skriva ett följebrev på engelska, och sätta en stämpel på det. Intygen ska ni överlämna till förrättaren i god tid innan vigseln eller efter överenskommelse.


Intygen används som underlag till protokoll och vigselbevis som utfärdas av vigselförrättaren. Vigseln förrättas enligt särskilt vigselformulär och tar cirka 5-minuter. Den är utan religiösa inslag. Vid vigseln ska det finnas två vittnen. Väljer man att skicka in den ska den bevittnas av två andra personer för att vara giltig.


Finns det inga hinder för äktenskapet skickar skatteverket intyg om hindersprövning. Samtidigt skrivs vigselintyget under av vigselförrättaren. Intyget och beviset skickas till Kontaktcenter. Efter ceremonin får ni ett vigselbevis.


Vigselbevis skatteverket

Däremot måste du fylla i en blankett om hindersprövning, och den gäller i fyra månader. Mer om äktenskap och partnerskap. Intygen kan också lämnas i Rådhusets reception, Drottninggatan Örebro.


Minst två vittnen måste vara med under akten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg