tisdag 16 april 2019

Koppla lampa brun blå

Gör årets bästa fyn köp online nu! Markslöjd till kampanjpriser. Handla tryggt på Chilli. Ljuskällor från 2kr. Fynda lampor nu - Fri frakt! Precis varit och köpt nya taklampor.

När jag öppnar kartongerna ser jag att sladden inte är ihopkopplad med lampan. Från sladden kommer det en blå och en brun tråd(hjärnsläpp för rätta ordet). Dessa ska kopplas till ett vitt hölje på lampanordningen med fyra småskruvar där det står ett L på ena sidan och ett N på andra.


I taket finns det svart, brun , blå och gul-grön. Just nu så är blå och gul-grön inte kopplade till nåt medans svart och brun är ihopkopplade i en sån där röd skruv-hatt (eller vad det heter). Vilka tåtar ska jag koppla in i lampan för att det ska fungera?


Svart är fas, blå är nolla, gröngul är jord. Att du har en brun betyder att den sitter på fas, fast efter strömbrytaren. Men vad spelar det för roll då det bara är en lampa ?

Anges det verkligen fas och nolla på den? Hur i attan vet man vilken av den bruna resp. Om lampan är ojordad: koppla in den mellan brun och blå. Det är en brun och en blå sladd till dosan man ska koppla in den. Jag har köpt en lampa från ikea, se länken hur dom vill att man ska koppla.


Tänkte ta ström från ett volts uttag. Koppla in taklampa Bosta hem och. Färgerna på kablarna är brun och blå , vilken är plus?


I lampan är det ju en jordkabel (den randiga), men de sladdarna från taket kan du ju inte veta om det är någon som är jordkabel, eller om det är ojordat. Vi har lampor som vi har kopplat direkt i taket, eftersom det saknades uttag, men då har det varit en blå och en brun kabel så att vi visste hur de skulle kopplas. Här visar vi hur man som privatperson utan utbildning får koppla ett eluttag. Fas ( brun kabel) skall skalas och fästas där det är märkt L. Neutralledaren ( blå kabel) fästes i hålet märkt N. Starkström är, enligt svenska elsäkerhetsbestämmelser, sådan ström, spänning eller frekvens som kan vara farlig för person eller egendom.


Installation av belysning är inte svårt så länge det handlar om en enkel strömbrytare och en lampa. Om det ska gå att styra två lampor från tre olika strömställare gäller det däremot att hålla ordning på vilka trådar som går vart samt att välja rätt typ av strömställare. Den bruna ledaren är fasledare och skall kopplad ihop med brun ledare från dosan i taket.


Den gulgröna ledaren går till skyddsjord och skall kopplas ihop med gulgrön ledare från dosan i taket. Prisvärda maskiner och material för tryck på textil och hårda material.

Snabba leveranser och trygg e-handelcertifierad. Då dom bruna är kopplade på L så är det din fas, har du inte två ingångar på din. Och att ha något annat än blå eller gulgrön som nolla och jord vilket Tom. Felkopplad el invid en pool är en livsfarlig kombination ! Jag håller på att koppla in en 12volts Tv.


Ta ur lampan för halvljus och snäpp bort metallbygeln. Montera in xenonlampan och snäpp tillbaka bygeln med kablaget mellan metallbenen. Tryck i kablarnas flatstifts-anslutningar i kontaktstycket som tidigare var monterat på lampan , svart till brun och blå till gul. De andra två blå och brun spelar ingen större roll.


Troligtvis så sitter det en liten sockerbit i lampan , och så har du en sladdstump med kontakt i ena änden och eller lösa trådar i den andra ? Finns det någon gulgrön i lampan ? Skickar med en väldigt enkel ritning så kan ni se hur det ser ut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg