fredag 19 april 2019

Korfu väder

Din bokning bekräftas på en gång! Snabbt och enkelt att använda. Enkel och säker bokning online.


Väder , klimat och temperatur har en avgörande påverkan på din resa, oavsett om det gäller soltimmar eller vattentemperatur. Vintrarna är regniga och milda fram till maj, då temperaturen börjar stiga och når ca 21°c dagtid med svala kvällar och nätter.

Korfu , Ionian Islands. I juni är det tillräckligt varmt för ett dopp i havet då vattnet är ca 21°c. Maj och oktober är för det mesta också fina, men eftersom ön ligger förhållandevis långt norrut i Medelhavet är risken för regn och kallt väder större. Temperatur, vin nederbör väglag och mycket mer väderinformation. Långtidsprognos med dygnsnederbör max och min temperatur.


I juni börjar den sköna sommaren med temperaturer runt grader. Under högsommaren juli- augusti är det varmt med temperaturer runt grader och knappt ett moln på himlen. Läs riktiga recensioner - boka nu!

Last weeks of weather. Observations has moved. You will find this content on our new website under the weather forecast. You can read more about the ongoing changes here.


Läs en översikt över klimatet. Get your 3-Day weather forecast for Kerkira, Joniska öarna, Grekland. Turismen har gamla anor, vilket framgår av litteraturen. Bygg och anlägg i rätt väder Inom bygg- och anläggningsverksamheten är många moment väderkänsliga. Med hjälp av SMHI Byggväder kan du planera din verksamhet bättre genom att enkelt se när det är mest lämpligt att till exempel: gjuta, måla, utföra kranlyft eller beläggningsarbeten.


Sedermera har ön delat samma öden som de övriga Joniska öarna. Allt från vattenaktiviteter, golf, vandringsturer och cykelturer. Vädret i Parga är typiskt för medelhavet och för Grekland. Juli och Augusti kan bli riktigt riktigt stekheta.


I gengäld får man här en mycket grönare natur. Men som väl är är det oftast bra väder i Grekland. Dock kan vädret skilja sig från norr till söder.

Mest risk för regn är det i de Joniska öarna och i Sporaderna. Generellt är det säkrast att resa till Kreta och Rhodos. Båda öarna är tämligen solsäkra, och kan även besökas på vintern. På ön odlas det oliver, fikon och citrusfrukter.


På våren börjar sommartemperaturerna att komma tillbaka trots att det fortfarande kan vara lite svalare om kvällarna. Perfekt väder för en resa söderut innan sommaren kommer hit till oss i Sverige. Charter till Grekland i september. Kroatien är ett resmål som allt fler väljer att åka till, perfekt för en sol- och badsemester. Det sköna landet i Adriatiska havet lockar med i genomsnitt grader på dagen, lite kallare väder på natten och grader i vattnet.


Se hur vädret ska bli där du befinner dig – timme för timme. Här kan du även läsa månadskrönikor, lära känna SVT:s meteorologer och hitta läsarnas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg