onsdag 3 april 2019

Högkänslig personlighet test

Se testvinnare och vilka produkter och tjänster som blev bäst i test. Ju mer vi lär oss om detta medfödda personlighetsdrag (eller temperamentsdrag), desto bättre kan vi förstå oss själva och lära oss leva i harmoni med vår högkänslighet och omgivning. Kanske du inte själv är högkänslig men känner någon som är det - då kan den information du får här hjälpa dig att förstå den personen bättre. Detta test är en förkortad utgåva av Ilse Sands sensitivitetstest.


Det fullständiga testet innehåller påståenden och kan därför ge dig ett säkrare och mer exakt tal för din sensitivitet.

Test ska alltid tas med förbehåll. Om man ska berätta något om en människa utifrån ett test , blir det aldrig helt adekvat. Det är för många aspekter som inte kommer med.


Och resultatet kan alltid variera utifrån hur ditt humör är på testdagen. Låt testet ge dig en aning om din sensitivitet, och ta det inte för mer än det är. Skapa ett lugnt hem Ordning och reda hemma är viktigt för dig som är högkänslig.


Då har du en lugn reträttplats när du behöver dra dig undan ett tag.

Skaffa dig gärna ett speciellt ställe i bostaden som är ditt ”slappna av”-hörn där du kan avskärma dig från oljud och stökiga miljöer. Gör testet online och få svar direkt. Många undrar över varför de inte mår bra och om det beror på känslighet. Har du svarat ja på sex eller fler av dessa påståenden kan du vara högkänslig. Men kom ihåg att ett test som är så här kort inte ger ett hundra procent tillförlitligt svar.


Artikeln bygger på en artikel från Veckorevyn. Högsensitiv personlighet test. En högkänslig person har lätt att ta intryck, men kan också lätt bli överrumplad av allt som pågår. Elaine Arons självtest är en något förenklad version av hennes ”27-item SPS scale” (HSP-skala) , som används i forskningssammanhang för att avgöra i vilken mån en individ är högkänslig eller ej, och som är ett resultat av empirisk forskning. Men medan ADHD är en neuropsykiatrisk diagnos, som kräver utredning, är högkänslig , introvert och extrovert medfödda personlighetstyper, som både är svårare att definiera och medicinera för.


De med högkänslig personlighet var de som var eftertänksamma och lade märke till detaljer, lju dofter, rörelser och kunde då varna för fara - egenskaper som är viktiga för gruppens bästa. Vi högkänsliga tar in så mycket intryck att vi kan koppla ihop till synes olika saker, vilket gör oss kreativa och fulla av idéer. Du kan bli stressad av att göra saker utan att reflektera kring varför.


Väldigt många riskerar att bli överstimulerade då högkänsliga personer utgör - av den globala befolkningen. Bara av HSP personer är socialt extroverta. Testet ger inte hela bilden av vad det innebär att vara en högkänslig person.

Vill du göra ett längre test med andra frågor så hittar du ett hos MåBra. Test : Är du introvert eller extrovert? Tycker du om att stå i centrum och tala inför många människor eller föredrar du ett djupare samtal med en person åt gången? Båda delarna säger något om huruvida du är en introvert eller en extrovert person.


Här kan du göra Ilses test och få en siffra på hur pass högkänslig du är! Allt de upplever går rakt in. Högkänsliga har inget skyddande filter. De har ofta låg självkänsla och höga krav på sig själva. I dag då stresstålighet och flexibilitet är nyckelord på arbetsmarknaden är det svårt att vara HSP, säger Ilse Sand.


Stämmer detta in på dig så kan du vara född med en extra hög känslighet, så kallad högkänslig personlighet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg