fredag 26 april 2019

Jesper rönndahl

TURNÉPLAN - JESPER RÖNNDAHL LIVE! Tage Danielsson-priset, skrivit en bok, vunnit På spåret ett par gånger, fått tevepriset Kristallen, Det Svenska Humorpriset och gjort en miljard kineser arga. Jag är inte tillräckligt intresserad av politik för att leda det här programmet, säger han till SVT Nyheter. Det är ju roligt, om man nu vill det.


Men det är ju inte som att vi skulle vara mindre stolta över Skåne om vi inte hade någon flagga, säger han.

Han lyfter i stället fram några av sina favoritögonblick från de tre gångna säsongerna: – Det var väldigt roligt att prata om kärnkraft, där var det ju raka fakta, det tyckte jag var spännande. Fler artiklar hittar du i följande artikelserier: Resefavoriter, Bråket om de kinesiska turisterna och Fängslade förläggaren Gui Minhai. Halmstads Teater i HALMSTAD. Där spelar han den inkompetente och rasistiske diplomatsonen Jens: Ser normal ut men med en hjärna från 50-talet, som UD-chefen, spelad av Kristian Luuk, uttrycker det i serien. Jag är inte så intresserad av politiska nyheter egentligen, säger programledaren till TT.


Hans bostad är belägen i Västermalms församling. Vigselförättare var serietecknaren Liv Strömquist och med på bröllopet fanns bland andra Kristian Luuk och komikern Emma Knyckare.

Helvete vad snygga”, skriver Emma Knyckare på Instagram. Med sin charm och kvickhet som ledstjärnor hittar han det roliga i nästan alla situationer. Jag har jobbat hårt i mina dagar, men jag har haft enorm tur hela livet, säger han.


Det har fått Kinas ambassad i Stockholm att gå i taket och anklaga SVT för att vara rasistiska. Och att det är lätt att vara rolig på skånska, speciellt som vi har så många dialekter här. För musiken svarar The tallest man on earth. Tycks istället mest pressa sig fram genom sina minuter.


Han slänger sina långa armar fram och tillbaka, låter ofta både lös och förvirra men lyckas ändå skänka sin rutin en varm helhet. I sitt yrke som komiker, så har han ett speciellt förhållande till sanningen. En historia som berättas från scen blir alltid bättre om den är sann. Här ges oumbärlig kunskap på en mängd områden från framtidens teknik till framtidens mat. Du går upp på morgonen, rostar mackan lite för mörk på treans ljussabel, sprayar på en tjock skiva skinka och garnerar med några raketsoltorkade tomater.


Rönndahl was born and raised in Veberö Skåne. En ståuppföreställning. Efter att ett par års uppehåll för att ägna sig åt TV-succéer som Svenska Nyheter säsong.

Vad passar därför bättre än att han på ett roligt och annorlunda sätt, där humor blandas med fakta och allvar, ger oss sin bild av vad vi kan förvänta oss i framtiden – som en försmak på H22. Institutet har Jesper i snart femton år varit indie-kidsens gunstling, men det var när han vann På spåret två år i rad som han slog igenom på bred front, och hans förra turnéer Hej framtiden och Bildbevis har setts av miljoner svenskar live, på SVT eller på. Förutom en lång karriär inom radio och tv har han dessutom skrivit boken ”Framtiden – En illustrerad guide” (Volante) där han beskriver och illustrerar sina framtida favoritinnovationer. Det här är inget jag vågat drömma om, eller jo det har jag kanske. Bland hans konkurrenter fanns Jill Johnson, Lars Yngve, Caroline Seger, Petrina Solange och Björn Ranelid.


Det känns lite overkligt, men jätteroligt så klart. Programledaren lägger hatten på hyllan efter tre säsonger av satirprogrammet, ett val som dock inte var självklart. Totalt gjordes avsnitt.


Johansson har även ingått i redaktionen för Robins.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg