måndag 15 april 2019

Vingård lombardiet

Vinodlingar och vingårdar i Lombardiet : Se omdömen och bilder för vinodlingar och vingårdar i Lombardiet , Italien på TripAdvisor. Besök vingård i Franciacorta Lombardiet är landskapet som har slätter, kullar och snöklädda bergstoppar. Och där träffar du på mest vita och mousserande viner och en del utsökta röda. Välj vingård Klicka på den vingård som du är intresserad av. Läs mer om producenten och vilka viner som du bör prova.


Vi ger dig även förslag på boende i Lombardiet i menyn Boende och Restaurang.

Lombardiet ligger i norra Italien och gränsar mot Piemonte, Veneto, Emilia-Romagna, Trentino-Alto Adige och Schweiz. Här är det sjöar som Como, Iseo, Maggiore och Garda samt alperna som ger en tydlig influens på många av de bästa vinerna. Valtellinas vingårdar ligger på hög höjd och påverkas av alperna. Sevärdheter i Lombardiet : Se TripAdvisors omdömen och bilder av saker du kan göra när du är i Lombardiet , Italien på TripAdvisor. Lombardia, eller Lombardiet , är Italiens rikaste område, och med ca miljoner invånare är det också landets mest tätbefolkade region.


Runt Italiens ekonomiska nav, Milano, rör sig mekaniserat jordbruk, industrier och IT. Här hittar man den italienska börsen, och här produceras det mesta av italiensk media. Al Rocol är en familjär och trivsam vingård som inte bara erbjuder excellenta viner utan också god och hemlagad mat i den stora restaurangen.

Vimercati-Castellini odlat vindruvor på kullarna i närheten. Förutom prisbelönta viner producerar gården även grappa, olivolja och marmelad. Lombardiet är nog mest känt för staden Milano men det finns många andra intressanta upplevelser i denna region, både kulturella och naturmässiga. Den nyfikne kan faktiskt upptäcka att ett besök i Lombardiet väldigt ofta kan vara en bra utgångspunkt för den som vill uppleva Norditaliens spännande städer.


Tur vi hade både läsplatta med nedladdad karta över Lombardiet med och bilens gps, som vi inte kom överens med på en gång. Hursom rullade vi in på vingården på em. Toppen ställe strax utanför byn Ome. I priset ingick frukost alla dagar och en vinprovning av gårdens viner samt brakmiddag!


Med bil tar du en tur upp genom vindistriktet Franciacorta. Stanna till vid någon vingård och köp med dig riktigt bra mousserande vin, gjort efter champagnoisemetoden. Fyndshoppa italienskt mode på outlet i Rodengo Saiano. Följ sedan antikens poeter, Goethe, Maria Callas och andra storheter i spåren till sjön Lago di Garda. Idag är vingården omgiven av olivlundar och vingårdar som sträcker sig över ett område på hektar.


I de familjeägda vingårdarna odlar Massimo olika druvor. Palatset är tillbyggd och ombyggd till det som idag är en vingård av högsta kvalitet. Corte Lantieri är delvis insprängd i adelsfamiljen Lantieris egna palats i byn Capriolo.


Här stiger jag av tåget för att åka den sista milen fram till Nino Negri i taxi.

Toanale, Bormio, Livigno och Madesimo erbjuder moderna skidanläggningar till de vintersport intresserade. Du bor på en går som ofta är en vingård , får inblick i livet där, får testa deras viner och kan lära dig laga italienska läckerheter med familjen. Franciacorta, ett av Italiens mest kända vindistrikt, har flera vingårdar med den här typen av boende. Alla besök är inte ”spikade” när vi skriver programmet eftersom vi kontinuerligt jobbar på och förbättrar programmet. Kontakta oss ifall du vill veta mer, eller om du har några särskilda önskemål.


Köpa vingård , Italien? Hus till salu, Italien? Vi uppfyller er dröm om Italien. Vi hjälper er köpa lägenhet, vingård och hus som är till salu i Italien.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg