onsdag 24 april 2019

Koppla lampa till strömbrytare

Fynda lampor nu - Fri frakt! Vår bästsäljande strömbrytare till rätt pris. Välj Elko Plus strömbrytare idag. Handla elektronikprodukter online - Tingstad. Gör årets bästa fyn köp online nu!


Installation av belysning är inte svårt så länge det handlar om en enkel strömbrytare och en lampa.

Om det ska gå att styra två lampor från tre olika strömställare gäller det däremot att hålla ordning på vilka trådar som går vart samt att välja rätt typ av strömställare. Vit från taket till brun i kanalsladden, grå från taket till blå i lampan och blå i kanalsladden till brun i lampan ! Detta blir rätt om grå är nolla och vit är fas. Ifall det är tvärtom kommer det fungera ändå, men då bryter strömbrytaren nollan vilket gör att lampsockeln är spänningsförande även med avslagen strömbrytare. Koppla lampa, brytare och vägguttag.


Hur man bör koppla en strömbrytare. Skip navigation Sign in. This video is unavailable.

Från ström in så låter du den svarta kabeln gå direkt till lampan genom kopplingsbox. Jord Direkt till Lampan den med. Blå kabel drar du via kopplingsbox ner till strömbrytare och där väljer du den svarta att gå upp till kopplingsbox igen. Från kopplingsboxen kopplar du nu ihop den svarta som kommer från strömbrytaren med den blåa. En strömbrytare som används många gånger som en mellanbrytare där man har 2st trappfunktioner åt vardera håll.


Går givetvis också att koppla som 1-polig på båda vipporna om man önskar. Tex har man kanske en entre med en hall och en utomhusbelysnings. DC adapter och koppla till 12V bak på knappen. Har du till exempel en gul kabel i lampknappen så bör du se samma gula kabel i uttaget för lampan , som bilden visar. Kabelen som går från lampknappen till lampan i taket är tändkabeln.


Hade tänkt ha olika brytare till olika ljus-sektioner i bilen så t. Köpte en strömbrytare på biltema idag som jag tänkte koppla in till mina strobe-ljus i frontblinkersen. På strömbrytaren finns stift, dom är markerade med siffrorna och 3. Hur ska jag koppla så att lampan i kontakten lyser när jag har strobearna igång? Precis varit och köpt nya taklampor. När jag öppnar kartongerna ser jag att sladden inte är ihopkopplad med lampan.


Från sladden kommer det en blå och en brun tråd(hjärnsläpp för rätta ordet). Dessa ska kopplas till ett vitt hölje på lampanordningen med fyra småskruvar där det står ett L på ena sidan och ett N på andra.

Delbetala i upp till månader. Börja alltid med att koppla ur strömmen till det berörda rummet. Om du inte vet vilken propp du ska dra ut, ha den lampa tänd som är kopplad till den dimmer du vill göra strömlös och dra sedan ut en propp i taget tills lampan släcks.


Köp Strömbrytare online på kjell. Gokväll, var ute i garaget precis och pillade lite. Ska koppla in en ljuskälla, dock vill jag ha strömbrytare till den. Hej Håller på att byta strömbrytare hemma och får det inte att funka. Jag har sladdar ut från väggen, svarta vit och brun.


Det är knappar på brytaren, hur f. Vilken färg brukar vara Fas, den ska väl in i L på strömbrytaren ? Strömbrytarna är kopplade på ett sådant sätt att varje brytare kan ändra uttaget till på eller av helt oberoende av hur de andra är ställda. Ett typiskt exempel på användning är två strömbrytare ovanför respektive nedanför en trappa, som båda kan användas för att tända och släcka belysningen i trappan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg