fredag 19 april 2019

Könssjukdomar test stockholm

Se testvinnare och vilka produkter och tjänster som blev bäst i test. RFSU-kliniken erbjuder preventivmedelsrådgivning, provtagning och behandling av könssjukdomar samt graviditetstest. De erbjuder också rådgivning, problemorienterade samtal och psykoterapi, i kortare eller längre terapier.


Några könssjukdomar kan du också få genom munsex, fingrar eller sexleksaker. Könssjukdomar överförs framför allt genom att slemhinnorna i könsorganet, ändtarmen eller munnen kommer i kontakt med varandra när du har sex med någon annan. En del könssjukdomar kan överföras med sperma eller slidsekret. Hos oss kan du få hjälp med test för könssjukdomar , preventivmedelsrådgivning, sexualrådgivning och andra samtal kring sexuell hälsa. Du som är år och äldre är välkommen till oss.


Testet visar om du har klamydia i slidan eller urinröret. Det visar inte om du har klamydia i ändtarmen eller i svalget. Hur går testet för fyra könssjukdomar till? Eftersom könssjukdomarna har liknande egenskaper kan de även testas med ett och samma test.


Du kan testa dig smidigt och diskret hemma. Efter att du beställt ditt test av oss skickar vi hem det till dig i ett diskret kuvert. Om det visar sig att du har en könssjukdom så får du påbörja behandling.


Detta gör du antingen själv, eller så skickar den vårdenhet du behandlas på ett anonymt brev. Beställ gratis klamydiatest - Klamydiatest. I allt fler landsting finns även möjligheten att beställa hem test för klamydia, så kallat hemtest. Dessa kan också köpas på Apoteket.


Könssjukdomar test stockholm

Kondomer är lättillgängliga, enkla att använda och är det enda preventivmedlet som skyddar både mot graviditet och mot könssjukdomar. Alla våra mottagningar delar ut gratis kondomer. Det finns flera sexuellt överförbara sjukdomar, har du frågor prata med din barnmorska.


Har du Könssjukdomar ? Två andra vanliga könssjukdomar är HPV (humant papillomvirus) och herpes som är svåra att skydda sig mot. De flesta lider dock inte av herpes, medan en del får stora problem. Unga flickor får i dag vaccin mot HPV men herpes har blivit något av en folksjukdom.


Könssjukdomar test stockholm

Det finns två olika sorters herpes som trivs på könet, typ och typ 2. På mottagningarnas hemsidor kan du läsa mer om språkkunskaper, öppettider och specialistkunskaper. Stockholms län, Sverige som kan hjälpa dig med detta. Gratis provtagning för könssjukdomar.


Hos oss på GynHälsan i Uppsala kan du utföra klamydiatest gratis samt om det behövs utföra test för andra sexuellt överförbara könssjukdomar. Patienter är välkomna till de nya lokalerna i Sabbatsbergs sjukhus för test av könssjukdomar , preventivmedelsrådgivning, sexualrådgivning eller andra samtal kring sexuell hälsa. Här kan du testa dig för könssjukdomar.


Nedan kommer en lista över kliniker och mottagningar där du kan testa dig för könssjukdomar. Kontakta alltid respektive klinik eller mottagning för mer information. Kliniker på A Kliniker på B Kliniker på C Kliniker på D. Olika sorters könssjukdomar.


Men många gånger ger könssjukdomar inga symptom alls. Den smittar framför allt genom samlag. Det är osäkert om det smittar vid oralsex, för att vara på den säkra sidan är det viktigt att man skyddar sig under alla former av sex. Kom den förslagna tiden eller ta med kallelsen till valfri mottagning på drop in.


Könssjukdomar test stockholm

Provtagningen tar bara.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg