måndag 2 november 2020

Vad är alun

Alun har en sedan länge känd blodstoppande effekt. Alun kan även användas vid färgning av tyg och garvning av skinn. Jag ska göra play do lera och det skulle vara alun i. Har ingen aning om vad det är för nått. Det är många som har hört av sig för att fråga om alun i deos är okej att använda.


Men också om alun är detsamma som aluminium.

Märk väl, jag är inte kemist, men jag tror mig ha fattat ungefär hur det ligger till. Och sen vill jag bara påminna er om att det är ni själva som bestämmer vad som är okej för er att använda. Skapa konto med e-post. Fyll i din e-postadress och ett valfritt lösenord för att skapa ett konto. Du kan sedan börja spar ord i egna listor direkt.


Alun är ett salt som kemiskt språk heter kaliumaluminiumsulfat eller ibland omvänt, aluminiumkaliumsulfat. Det framställs från skiffer genom ett antal olika kemiska processer. Användningsområdena för alun är dels som tillsats (E522) i livsmedel där det har surhetsreglerande och konserverande egenskaper.


Man framställde då relativt enkelt alun genom att bränna råmaterial, så som man kunde framställa ren kalk.

Alunskiffer har länge haft stor ekonomisk betydelse. Sitt namn har formationen fått eftersom den tidigare bröts för utvinning av alun. För automatisk leverans av den här produkten välj intervall nedan och tryck på köpknappen.


Du får varan levererad. Alun (kaliumaluminiumsulfat) pulver har blodstillande verkan och är bra att ha om man skär sig när man rakar sig. Skador på muskler och njurar har också rapporterats.


Första hjälpen utvärtes Om någon druckit koncentrerad alunlösning (starkare än ): Ge 1-glas dryck, gärna mjölk, för utspädning. Innehåller i stället naturligt mineralsalt med alun , pris 1kr. Dermosil Nature Roll On är fri från alkohol, kr. Vichy Deodorant H med mineralen perlite, som absorberar lukt och fukt. Fysiologisk 24-timmars deodorant från La Roche Posay, kr.


Deolicious är en gotländsk deocrème med ekologisk kokosolja. Mitt problem är att receptet innehåller alun , kan man ersätta det med nåt annat eller är det bara att pallra sig iväg på apoteket och köpa? Trolldeg med alun Hej! Jag har letat igenom era inlägg men inte sett just receptet med alun. Var försiktig med användning av alun.


Alun var tidigare ofta används för att göra Plastilina för barnen själva, många experter rekommenderar dessa dagar på den. Det är känt att alun är giftigt för små barn och bör inte säljas som leksaker. Ofta ges rådet att ringa oss för bedömning, bland annat för att risken kan variera inom en produktgrupp och nya produkter ständigt tillkommer.

Ring oss om du inte hittar produkten i listan eller är osäker på vad som bör göras. Ett alunstift är den sanna räddaren i nöden. Oavsett hur länge du rakat dig, hur stadig du är på din hand och om du aldrig tidigare skurit dig så bör du ha alun i ditt badrumsskåp.


Ett oaktsamt ögonblick eller en stressad ”måste bara” finjusterings-rakning kan snabbt leda till ett smärre blodbad. Vi är stolta och glada över att du använder Typ Kanske för att hitta förklaringar till ords betydelser. Alun finns att köpa både i block och som stift.


Vanligen använder man det genom att blöta alunet med lite vatten så att man får en alunlösning och sedan appliceras denna direkt på såret. Om man använder sig av en alltför koncenterad alunlösning kan den orsaka en kraftig hudirritation.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg