måndag 23 maj 2016

Bästa aprilskämten 2017

Ett aprilskämt som blev omtalat redan på förhand var SodaStrems påhitt i samarbete med Paris Hilton. Inget direkt aprilskämt men väl en fin flört från Yooka-Laylee med alla N64-kids. Unsubscribe from Douglas Cooper?


Den april är, som bekant, allas vår chans att äntligen få vara lite roliga. Vi har samlat årets bästa skämt.

Kungen av aprilskämt måste ju ändå vara Pornhub, vem skulle kunna glömma förra årets enorma hit med Cornhub? Igår fylldes internet med ännu fler alternativa nyheter än vanligt – FZ listar de bästa. För elfte året samlar Nischad Utbildnings aprilskämtsaficionado och sociala medier-analytiker Rickard Eriksson mediernas och webbens aprilskämt. Västerbottens-Kuriren aprilskämt till årets bästa – efter att tidningen publicerat fyra BB-bilder samma dag där en Andreas Utterhall förekom i samtliga, fast med olika kvinnor.


I tidningen påstods barnen ha blivit till under ”en galen helg” – och historien fick stor spridning. Går du och hoppas på en emoji-tuta i din nästa bil, eller tror du att Glenn Hysén ska ersätta Poseidon-statyn i Göteborg? Då är vi ledsna över att behöva berätta för dig att någon med dig har skämtat aprilo!


Risken är stor att du luras av listiga medier i dag.

I början av artikeln var det inte helt tydligt att det var ett aprilskämt , om man nu inte – förmodligen med rätta – starkt hade avfärdat smakkombinationen som fullständigt orimlig, men meningen ”en blandning av saliv, tvåtaktsolja och lössnus sprejas över bladen för att förhöja tobakssmaken i själva potatisen” gjorde ändå. Boktugg har en tradition av aprilskämt så även i år. Fejknyheter sätter stopp för aprilskämt. Den första april brukar skämten dugga tätt i tidningarna. Men i år blir det mindre av den varan.


Flera medier har slutat med aprilskämt mot bakgrund av spridningen av falska nyheter. Aprilskämt är en typ av practical joke som tillämpas över stora delar av världen den april. I Sverige är det vanligt att massmedia har falska artiklar och reportage den första april. Spagetti växer på träd.


I en sändning berättade de att de åkt till Schweiz för att plocka spagetti från trädet och som bevis visade de en film från platsen. Det är första april, och vi vet alla vad det betyder – lurendrejerier i mängder! Men hur har man försökt luras idag då?


Dagarna är räknade för aprilskämten. I alla fall för skämten i tidningarna, enligt medieforskaren Bengt Johansson. Jag tror att de har sett sina bästa dagar, säger han.


Nu är det april igen.

SvD har valt ut några av de senaste årens bästa aprilskämt – och några gamla klassiker som vi minns. Motsvarande tradition finns i flera andra europeiska länder. Här finns allt från blöt. Bästa aprilskämten genom tiderna.


En lång lista med beskrivning över de 1bästa april-skämten genom tiderna. Kommunalförbundet tog över de båda kommunernas tekniska. Det ser ut som att du använder en gammal webbläsare.


Vi kan inte garantera att allting ser och fungerar som det är tänkt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg