måndag 17 juli 2017

Affektfokuserad psykodynamisk terapi pdf

Psykologbesök i mobilen. Landstingssubventionerad tjänst. Ta del av dina journalanteckningar. Säker inloggning via ditt bankid. Om psykisk ohälsa och behandling.


Vill du jobba som psykolog hos oss?

Jobba på distans med Mindler. Ta reda på hur Mindler fungerar. Legitimerade behandlare över hela sverige. Hitta en samtalskontakt som passar dig. Maila eller ring och boka in en samtalstid!


Det här är den första svenska boken om affektfokuserad psykodynamisk terapi. Våra grundaffekter styr vår uppmärksamhet och förbereder oss för handling. De berättar vad som är viktigt och hjälper oss att kommunicera det till andra.


Hur vi hanterar våra affekter beror dock till stor del på vilka relationella erfarenheter vi gjort.

Affektfokuserad psykodynamisk terapi. AFFEKTFOKUSERAD KROPPSTERAPI är en psykoterapiform som kombinerar sjukgymnastiska kroppsliga metoder med utforskande av affekter (känslor). Metoden kallas även för psykodynamisk kroppsterapi.


Vi har valt att använda oss av affektfokuserad kroppsterapi för att betona att fokus i terapin riktas mot utforskande av känslor och kroppsliga upplevelser. Först skall sägas att det inte finns “en affektfokuserad dynamisk terapiform”, i själva verket är detta en grupp terapiformer (i egentlig mening kan kanske all psykodynamisk terapi sägas vara affektfokuserad , men i olika grad). Vi planerar avancerade workshops i affektfokuserad terapi för certifierade affektfokuserade terapeuter. En introduktionsbok för de som är nyfikna på moderna former av psykodynamisk terapi. Jag upplever att affektfokuserad PDT känns intuitivt riktig och är lätt att ta till sig.


För den som vill lära sig mer om affektfokuserad psykoterapi, finns det i dag flera kurser som anordnas i Sverige, både inom APT, AEDP, ISTDP och EFT. Fördjupningsutbildningen i affektfokuserad psykodynamisk terapi omfattar sex heldagar, 9. De fyra sista dagarnas eftermiddagspass utgörs av metodkonsultationer utifrån egeninspelade samtal av deltagarnas ärenden. Det är ett krav att själv filma och medföra materialet för uppspelning vid konsultationerna. Utbildningen ger en gedigen teoretisk grund i affektfokuserad psykodynamisk terapi. Föreläsningar varvas med praktisk tillämpning av teorier och metoder.


McCullough binder på det här sättet ihop psykodynamisk konfliktteori med kognitiv beteendeterapi. För att lösa upp känslofobin använder man sig av exponering, det vill säga terapeuten vänjer klienten vid att gradvis stå ut med den känslan som han eller hon tidigare har haft fobi mot. Ett särdrag hos psykodynamisk terapi är att den är individuellt utformad utifrån den unika individ som söker behandling. Grundtanken i affektfokuserad terapi är i stora drag att vi, i våra tidiga relationer till våra föräldrar eller anknytningspersoner, lär oss vilka känslor som är tillåtna att känna och visa samt vilka känslor som inte är det.


Med åren befästs dessa tankar och vi lär oss att trycka undan våra otillåtna känslor och ersätta dem.

Kap Verdeöarna ligger i Atlanten, mil utanför Senegals kust och 1mil söder om Kanarieöarna. Kap Verde har ändlösa stränder och ett solsäkert, behagligt klimat. Vidare är handledning ett viktigt moment för många yrkesgrupper, inte minst för psykoterapeuter. Det finns mycket forskning om handledning i allmänhet, däremot finns det inte så mycket forskning om effekter av grupphandledning.


I psykodynamisk psykoterapi arbetar man därför delvis med att bearbeta relationer, upplevelser och minnen från klientens tidiga livshistoria och att i ljuset av denna tolka och förstå klientens liv här och nu, med allt vad det innebär av relationer, känslor och livsmönster.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg