fredag 15 september 2017

Fiskkakor norge

Dock tror jag inte det är någon idé att jag provar, betvivlar att fiskekakor kommer komma in i mitt hus sedan pojkvännen arbetade på fiskekakefabrik när vi bodde i Norge #128521; Han vantrivdes som bara den och luktade dessutom unken fisk när han kom hem, haha #128578; Jag kanske ska prova i smyg, som en surprise. Uppgifter om klimattal (s k koldioxidekvivalenter eller CO2e) som visas för Mat. RISE Research Institutes of Sweden AB.


Skala och koka potatis. Blanda fisk, mjöl, lök, kryddor och grädde.

Anpassa grädden efter hur mycket vatten det är i färsen. Långt upp i höga nor i norra Norge , ligger den lilla ögruppen Lofoten, ett drömresmål för många svenska turister. På sommaren invaderas öarna av turister som vill njuta av de grönskande fjällen som stupar rakt ner i det klara iskalla vattnet i fjordarna.


En bra sommar kan badvattnet leta sig upp mot grader i vikarna, inte mer. Fiskkakor från Nordnorge. Medan norrmän har en lång tradition av att äta fiskkakor och fiskburgare är det ett relativt okänt sjömatsalternativ i Sverige.


Därför är det ett både jättespännande och utmanande arbete vi har framför oss när vi nu ska sälja in oss till svenska konsumenter. Skriv in det du söker efter nedan.

Tryck på enter för att söka. Det som gör Norge så attraktivt som resmål är helt enkelt för att det är ett av världens vackraste länder. Bergens bästa fiskkakor. I regionen som kallas Fjord Norge väntar smala fjordar, höga fjäll, brusande vattenfall och mäktiga glaciärer,. Medan norrmänen har en lång tradition att äta fiskkakor och fiskburgare är det ett relativt okänt sjömatsalternativ i Sverige, säger Lofotprodukts direktör Sigvald Rist i ett pressmeddelande.


I dagens produktportfölj hittar du rökt lax och forell, färsprodukter som fiskkakor och burgare, fiskbollar, fiskpudding och fiskgratäng. Vi säljer främst till den norska dagligvaruhandeln genom Insulas försäljningsföretag Sjøfrisk AS och Lofotprodukt AS. Våra styrkor är företagarkultur, bra kundservice och sakkunskap på alla nivåer.


Trots att det är solsken kan jag inte låta bli att fantisera om Bryggen i vinterskrud. Den pittoreska delen av staden är som hämtad från Disneysagan Frozen. Jag antar att det ger mig en anledning att komma tillbaka någon vinter.


Detta var första delen från mitt matäventyr genom Norge. Saften från olja till stekning eller fritering knippa(en) koriander,hackad st. Utforska Norge med Hurtigruten medan du seglar genom några av planetens vackraste kustlandskap. Gör en resa från västkustens fantastiska fjordar till Nordnorges karga arktiska vildmark, innan du avslutar resan i den medeltida staden Trondheim.


Norge skulle inte vara det land det är idag om det inte vore för en enda fisk: allt började med torsken.

Carnitech formningsmaskin 4mm med formningssett enligt bilder. Dessa serverar du med fördel med. Svar: Norge är definitivt inte ett matkulturens förlovade land (om man inte föredrar att äta mer godis än riktig mat, nugatti på brö halvfabrikat, fårhuvuden, fiskkakor med bacon etc). Jag har bott både i Tromsø och i Oslo-trakten, och har att jämföra med.


Norrmänn äter generellt mer onyttigt och det saknas en vidd på produkter, t ex mejerivaror. Mikra en portionsbit fisk i några minuter, krydda med lite salt och peppar, citron och dill – klart!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg