fredag 22 september 2017

Jobb i framtiden 2020

Den främsta osäkerheten gäller om den ekonomiska politiken förmår skapa jobb och inkomster som håller upp köpkraften även för dem som saknar bostäder idag och i framtiden. En viktig förutsättning är också att samhällets investeringar i klimatsmart, social och kulturell infrastruktur för en hållbar livsmiljö går att finansiera. Mest är det tjänstemannajobb och administrativa tjänster som kommer försvinna. Men trots att många jobb försvinner finns det vissa tjänster som kommer bli allt vanligare.


Med mötesplatsen vill man ge dig en bild av utbudet inom näringsliv och utbildning så att dina val inför framtiden blir rätt. Här är framtidens hetaste jobb.

Arbetsmarknaden är i gungning – de närmaste åren kommer ny teknik att ta över väldigt många jobb som görs av människor i dag. Men många pekar på att det skapas nya jobb också. PLUS Framtidsjobben med högst lön. Om du inte är beredd att vässa armbågarna för att få jobb i framtiden ska du undvika utbildningar inom media och kultur.


Det pågår en omställning och jobben krymper. Det är också tufft för en hel del jobb inom kultur och design i bredare bemärkelse. Då ska man vara väldigt på hugget för att få ett fast jobb.


Förskollärare eller grundskolelärare är andra säkra kort. Tillsammans stärker vi Höglandets attraktionskraft och bidrar till att klara de rekryteringsbehov och utmaningar som finns nu och framåt.

Mässan är en utveckling av tidigare jobbmässor och kommer att rotera mellan kommunerna. Konkurrens om jobben Arbetsmarknaden brukar grovt delas in i tre olika kategorier, liten konkurrens om jobben , balans och stor konkurrens om jobben. Arbetsgivarna har svårt att hitta personal.


Möjligheterna att få jobb är därför goda eller mycket goda. Det finns goda chanser att få jobb som lastbilschaufför, kock och undersköterska. Vi blev nyfikna på hur det ser ut i Sverige. Därför bad vi Stefan Fölster, nationalekonom, chef för Reforminstitutet samt adjungerad professor vid KTH, att räkna på de svenska jobben.


Föreliggande rapport är resultatet. Det innebär att miljoner jobb i Sverige påverkas. Det skriver Stiftelsen för Strategisk forskning i rapporten Vartannat jobb automatiseras inom år – som undersöker hur robotiseringen kommer påverka den svenska arbetsmarknaden.


Sverige har fortfarande fler industrijobb än USA som kan komma att automatiseras. Om fyra år kanske du har börjat jobba på ett nytt jobb , gått klart din utbildning, flyttat till en ny sta rest runt jorden, gift dig eller fått barn. Men en hel del andra saker kommer också ha hänt. Miljoner jobb försvinner i Sverige när robotar och automatisering tar över, enligt en rapport från SSF, Stiftelsen för strategisk forskning. Det blir lättast att få jobb som kock eller inom datayrken framöver.


Framtiden arbetar med personaluthyrning av unga talanger i världsklass. Här presenterar vi samtliga av våra lediga tjänster. Sök ditt nya jobb idag!


Individuell bedömning sker beroende på verksamhetens krav.

Sjuksköterskestuderande. Som sjuksköterskestuderande kan du vikariera som undersköterska, skötare eller barnsköterska om du är klar med termin senast. I framtiden , när vi både bygger och odlar potatis på höjden, kommer det krävas folk som återställer det våra åkrar, industrier och bilar har förstört. Praktiskt lagda människor med ett miljösamvete skulle passa som handen i handsken för dessa jobb. Det behöver inte nödvändigtvis betyda att jobb försvinner - även om det i vissa fall kommer att bli så - utan snarare förändra innehållet i många yrken.


Att jobben förändras är inget nytt och så länge man är öppen för förändringar och nyfiken på ny teknik och nya arbetsmoment behöver man inte vara orolig. Men framtidsstudierna har också oklara gränser till mera praktiska förhållningssätt till framtiden. Om vi studerar relationen till planering och policyanalys, som också ser in i framtiden , kan vi se intressanta skillnader.


Vi är Framtiden i Sverige. Vi på Framtiden vill vara bäst i Sverige när vi levererar personal för uthyrning och rekrytering. Vårt stora utbud av talanger är redo för nästa kliv i karriären. Vi vill också vara bäst på att ge unga talanger jobb.


Vi kan helt enkelt hitta din nästa medarbetare snabbt och smidigt via vår databas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg