måndag 18 september 2017

Folkrace utrustning

Ge bort en oförglömlig present! Utrustning av hög kvalitet. Vi kan erbjuda säkerhetsutrustning av hög kvalitet till förmånliga priser. Oavsett om det är folkrace , racing eller rally har vi den utrustning du behöver för ett säkert race.


Höga hastigheter, skarpa kurvor och tävlingsinstinkter leder ibland till.

Hjälmen har snabbt blivit mycket populär då den har mycket bra passform och verkligen sitter på huvudet! Sparco Mlimits Stilo Simpson. Vi har racingoveraller skor , hjälmar mm både i FIA.


Hos oss hittar du rallyutrustning av högsta kvalité från kända varumärken. Overallerna är helt nya, så de är i ett mycket fint skick. Säljes, Helt nya Sabelt overaller i svart, Göteborg, 1. Webbshopen: Stor utförsäljning av utrustning mm.

Butiken: Massor av begagnade tävlingsdäck. I din skyddsutrusning ingår overall, skor, handskar och stödkrage, allt av flamsäker material, samt en godkänd hjälm. Innan du får köra en tävling görs en besiktning. Sveriges nya motorsportagent för Pirelli!


Här kontrolleras att bilen stämmer överens med vagnboken som är bilens identiteshandling. På besiktningen tittar besiktningsmännen även på din personliga utrustning. Har varit inne och kollat på GA Lindberg Import AB hemsida. Nackstöd och hjälm hör också till standard utrustningen.


Folkraceoverall finns i många färger. Personlig utrustning så som förarstol, bilbälten och ratt ifall det finns en ersättningsratt får dock demonteras innan försäljning sker. Om du vill se andra köra folkrace i TV så lanserarSVT nästa månad en serie med olika kändisar som kör folkrace. Det finns en del regler som måste följas för att få tävla i folkrace.


En folkrace -förare måste ha kläder på sig av flamsäkert material, vilket inbegriper handskar, overall och skyddshuva. Bana var Steninge Raceway utanför Älmhult. Bilarna som används inom folkracing är av äldre modell och man tillåter inte fordonstyper som exempelvis minibussar.

Vi har valt att satsa på kvalitetsprodukter från välkända märken som är populära bland både amatörer och professionella racerförare. Välkommen till Sellholm Tuning. Vi leverar det mesta inom bilsport t. Det går inte att bli svensk mästare i folkrace , däremot är grenen in inkörsport till andra bilsportgrenar, som tex rallycross. På finska heter sporten jokamiesluokka vilket betyder ungefär ”klassen för vem som helst”.


Grundtanken med folkrace är att det inte ska vara dyrt eller krångligt att delta. Här krävs inte något snabbt vrålåk eller avancerad utrustning. Som ny ägare kan det då vara klokt att se till att man har egen utrustning som kan flyttas över i den nya bilen.


Det kan annars bli svårt att få upp den på ett bilsläp. Om man vill tävla i folkrace kan banan se lite olika ut. Ibland är det fråga om en bana som är officiell.


Föraren ska ha utrustning på sig som är av flamsäkert material. Från det år man fyller får man börja tävla, då i juniorklass.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg