fredag 6 mars 2020

Thailändska alfabetet

Det kan också användas för att skriva sanskrit och pali. Skriften härstammar ur det khmeriska alfabetet som i sin tur härstammar ur brahmi. Glosbe, online-lexikon, gratis. Bläddra milions ord och fraser på alla språk.


Soengsang: Något speciellt är det med materialet i alla fall, då det lämpar sig för tillverkning av invärtes proteser, vissa påstår.

Tabell över bokstäver och symboler i den ursprungliga brahmiskriften Brāhmi eller brāhmiskrift kallas en form av skrift som användes av indiske kung Ashoka redan på 200-talet f. Vi undersöker vad det kan bero på. Ett alfabet är en uppsättning grafiska tecken, avsedda att avbilda fonem (ljud) i ett talat språk. Benämningen Alfabet kan härledas till de inledande bokstäverna i det feniciska alfabetet aleph och beth, genom grekiska alfabetets alfa och beta. Det som kännetecknar ett alfabet är att enstaka tecken motsvarar ett lju fonem.


Sedan finns det en stor mängd tecken för ljud och tonhöjd. Scrapbooking alfabet av olika sorters produkter så som dies, klistermärke osv.

Konsonanterna uttalas olika beroende på om de kommer i början eller i slutet på ett ord. Vokalerna läggs till både före, efter, under och över bokstäverna. Dessutom används inga mellanslag i en text. Läs här om flera olika thailändska ord och fraser. Som ett resultat erkänner thailändskan fortfarande åtminstone fem olika nivåer av tal.


Dessa sträcker sig från ett enkelt vardagsspråk till en mycket artig form av tal. Språkets semiotiska system är en hybrid av ett alfabet och stavelseskrift. Alternativr ท på slutet möjligen låter mer likt.


Allt blir upp till tjänstemanen som ger dig en thailändsk stavning i din gula. På svenska står det att jag ska sjunga den thailändska alfabetssången. Den thailändska alfabetet låten förmedlar en berättelse om samspelet mellan djur och människor. Det skiljer sig från det engelska alfabetet låten där det finns en melodi, eftersom den thailändska. Vill du lära dig mer om det thailändska språket?


Känner du redan språkkurserna för thailändska från Minute Languages? Här är en bloggartikel från oss med information om thai. I Troligt ursprung i det feniciska ordet jod för arm.

Förresten, säger Bokstäverna skall också vara behörig i alfabetisk ljud. Z Tillkom under den grekiska antiken med bokstaven zeta. Det är ungefär 46–miljoner människor som pratar och kommunicerar med thailändska dagligen.


I thailändska använder man sig av totalt fem stycken olika tonarter. Dessa är fallande, låg, medel, hög och stigande ton. Detta kallas translation memory och är mycket användbart för översättare. Thailändska alfabetet.


Det betyder att varje stavelse i thai har någon av fem fonemiska (betydelseskiljande) toner: låg ton, hög ton, medelton, fallande ton och stigande ton. Vad som för en icke-tonspråkstalare låter som samma stavelse kan alltså ha helt olika betydelser - vara olika ord - beroende på vilken ton som används.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg