torsdag 26 mars 2020

Ukraina krig

Separatister tog över kontrollen över området och utropade Donetsk och Luhansk som separatistiska ”folkrepubliker”. Fredsavtal och mer krig. Sedan dess har konflikten mellan länderna blivit allt mer ansträngd. Landet har, alltsedan Sovjetunionens upplösning, den näst största militärstyrkan i Europa, endast överträffad av Rysslands.


Det tar två timmar att flyga från Stockholm till första världskriget.

I fem dagar rapporterar Expressens Magda Gad och Christoffer Hjalmarsson från Europas bortglömda krig. Som om det hade varit krig i Malmö. Det är lite som om det hade varit krig i Malmö när finalen i Eurovision i fjol hölls i Globen i Stockholm. Danska kronor som enda fungerande valuta i Skåne.


Inga fler semesterresor till Gotlan för det kontrolleras av utländsk militär. Har du frågor eller synpunkter? Som visar att den iranska raketattacken träffade cockpit.

Kommer det att bli krig nu? Oron för att ett inbördeskrig skulle kunna bryta ut är fortfarande väldigt stor, och därför måste hela situationen hanteras med varsamhet, genom diplomati och andra fredliga lösningar. Stormakterna radade upp sig på linje i en tsunami av propaganda till vilken många av de mindre staterna också gav sitt bidrag. Ukraina är ju faktiskt ett land i krig ! De är hjälplösa i stridigheterna, säger Natalia Soldatova. Omvärlden har redan glömt kriget och det internationella stödet har slutat flöda in i regionen.


Läs om vårt arbete med fredsorganisationer i Afghanistan här. Tanken är att ta nya steg i fredsprocessen – och flera positiva signaler har noterats den senaste tiden, skriver TT. Till exempel skedde en fångutväxling länderna emellan i september.


Inställt avtal upprörde. Bland dessa har det varit både militära och civila dödsoffer. Ett lågintensivt krig pågår i de östra delarna av den forna sovjetrepubliken, militärt men också existentiellt samt propagandistiskt.


Alltid bra priser, fri frakt från 1kr och snabb leverans. Men vägen ut ur kriget är en känslig fråga. Att sätta sig ner och förhandla med Vladimir Putin är för många något helt otänkbart.


Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website.

Moskva anser att detta steg är lika med att skippar Minsk-fredsavtalet. Militären nekade honom rätten att samvetsvägra, och han åtalades för att ha försökt undvika militärtjänst under mobilisering. Skickas inom 3-vardagar. DN:s Anna-Lena Laurén och Beatrice Lundborg rapporterar från ett schlagerrusigt Kiev.


Vapenstilleståndet som utlystes februari förblir skakigt. Efter vapenvilen inträtt fortsatte striderna fortsatte med oförminskad styrka kring staden Debaltseve (ry. Debaltsevo), till dess de ukrainska regeringsstyrkorna drog sig tillbaka.


STOCKHOLM Stockholm Häftiga strider pågår i dag i staden Kramatorsk, där ukrainska styrkor återtagit säkerhetstjänstens högkvarter. Enligt proryska separatister skjuter den ukrainska armén också civila.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg