måndag 15 juni 2020

Trikå egenskaper

Trikå egenskaper

Trikåvaror karakteriseras av elasticitet, formbarhet och ganska öppen struktur, vilket ger god (av ord) Historik. Den första stickmaskinen stickade slätstickning, som lätt gav maskfall. I motsats till vävt tyg så är stickade tyger mer eller mindre stretchiga.


Precis som när man själv stickar med garn och stickor, så har stickade tyger räta och aviga maskor (i miniatyr!). Men igen - olika tekniker och material ger olika egenskaper. Stickade tyger kallas oftast för trikå eller engelskans jersey.


Här hittar ni vårt stora utbud av trikå ! Vi har ett stort och mycket uppskattat utbud av trikåtyger. Detta är drömmen för dig som syr barnkläder, vilket i dag har blivit omåttligt populärt. Men trikåtygets stretchiga egenskaper funkar även bra för sömnad av underkläder, linnen, toppar, tights och sommarklänningar för alla åldrar. Detta ger trikån extra trevliga egenskaper såsom lättskött, bekvämt och lättburet.


Toppar, T-shirtar och klänningar av trikåtyger är populära användningsområden när det kommer till trikå. Finetex - Snarlika egenskaper som gore-tex Fiskben - Variantion av kypertbindning med sick-sack mönster Flanell - Lätt ruggat tyg i bomull eller ull Fleece - Trikå , ruggat på båda sidorna. Lyocell som är en variant av viskos är, precis som bomull, ett mycket slitstarkt material. Väven har en sval och skön känsla mot kroppen och upplevs att den andas. Den har även utmärkta egenskaper när det gäller att ta upp fukt, som till och med överträffar bomullen.


Trots sitt oskyldiga yttre är den vita, fluffiga bomullsfibern en riktig miljöbov. Men även de miljövänliga alternativen har stora nackdelar. Det började med att hon tyckte så mycket om några bambuunderkläder hon köpt och när hon sökte på svenska webbsidor upplevde hon att det var dyrt och krångligt att vara miljömedveten.


Trikå egenskaper

Då inledde hon ca ett års närmare efterforskningar om bambutextilier, deras egenskaper och deras miljöpåverkan. Fibrernas ojämna yta (njurformen) gör att bomull lätt tar åt sig smuts och fordrar kraftig tvätt för att bli ren (hög tvätt-temperatur), men tack vare den goda tvättåligheten skadas den inte av hård behandling. Barntröjor i trikå är roliga att sy eftersom det behövs så lite tyg och då kan man passa på och kombinera de sista bitarna från andra projekt och skapa unika tröjor som man inte hittar i butiken. Grunden för hur man syr en tröja är densamma oberoende av storlek. Trikå , även kallat jersey är en stickning som ger materialet en töjbar och flexibel effekt.


Medium absorptionsförmåga och låg luddande torkduk gjord av vita bomullsrika textilier som lakan, bordslinne, trikå och andra vita arbetskläder. Kvalite: Blandad kvalite av lakan, bordslinne, trikå och andra vita arbetskläder. Köperbaksida är ett vanligt begrepp inom jacquardteknik i trikå. Vad menas med köperbaksida? Tvärrandig baksida som man får genom att sticka på varannan nål i bakre bädden.


Trikå egenskaper

Prickig baksida som man får genom att sticka på varannan nål. Vid fastsättning av linning väv minst mm. Förstärkningar Axelsömmar i töjbara material förstärks med band. Modern design, praktiska egenskaper och enkel användning – det är Select 3. Halvopakt tyg med förformade tår för att inte vecka sig i skorna. Bomullsförstärkning i grenen.


Det är bara att börja dansa! Med trikå är du alltid följsamt och bekvämt klädd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg