fredag 19 juni 2020

Utomhusklättring skåne

Det finns en hel del bra utomhusklättring både nära och lite längre bort. Soffabacken (Söderåsen) – 25min, rep, sport,. Välkommen till Skånes Fallskärmsklubb - Skydive Skåne.


Här kan du hoppa tandem, gå kurs, boka uppvisningar och hoppa fallskärm själv. Kursen är för dig som vill börja med utomhusklättring med naturliga säkringar. Fokus är på att bygga topprepsankare och firningsankare med egna säkringar samt att kunna ingå i ett replag som andreman.


Kursen är inte primärt inriktad på att prova på utomhusklättring utan för att förbereda för egna klätterupplevelser. Vi är en grupp (ett nätverk) av ledare och ungdomar som syftar till att stötta alla juniorer i Skåne som klättrar mer än 1-gånger i veckan och är motiverade att utveckla sin klättring. Vi använder den senaste och säkraste fallskärmsutrustningen och våra instruktörer har flera tusen hopp i bagaget. Dessutom ligger vi centralt i Skåne med en härlig utsikt över hela Öresund på vägen upp till uthoppshöjd.


Vi stoltserar med en välutbildad instruktörskår, medlemmar från hela Skåne och alla de angränsande länen och SM-vinnare i friflygning,. Vårt mål är att förmedla klätterkompetens genom utvecklande, utmanande och inspirerande upplevelser. Vill du börja klättra utomhus?


Då kanske du undrar vad som menas med friklättring, säkring utomhus, allemansrätt och klättring eller skillnaden mellan onsight. Var kan jag göra det: När det gäller utomhusklättring i Skåne så är det nästan helt koncentrerat till Kullabergs naturreservat med sin exotiskt oskånska natur. Inom en timmes bilfärd från Kristianstad kan man även klättra i trakterna kring Mörrum och Sölvesborg. Har du klättrat ett tag träffar du likasinnade att klättra och utvecklas med hos oss på söndagar. Vi klättrar mest inomhus på kontrollerade väggar.


Utomhusklättring skåne

När vi kan och förutsättningarna är rätt ger vi oss också ut i naturen för lite utomhusklättring , men då talar vi om det i god tid i förväg. Kjugekull är ett av Sveriges största och bästa boulderområden och ligger utanför Kristianstad i östra Skåne. Klubben kommer att på något sätt sponsra resan, troligen i form av bidrag till bensin eller boende, mer info om detta kommer senare.


Men man behöver ju inte ge sig iväg utomlands för att klättra ute! Så mycket som finns runt knuten, om man bara tittar efter. Alla medlemmar är välkomna dit! Utomhusklättring är en särskild utmaning. Inte bara utrustningen och underlaget avgör nu svårighetsgraden, utan du måste också hantera väder och vind.


Du kan välja mellan att klättra med säkringar – rep som sitter fast i punkten dit du ska – eller att klättra fritt. För dig som är nybliven mamma och vill komma igång med träningen på ett lämpligt sätt. Johan Andersson från Södra Sandby brinner för sin sport. Men fick det inte att stämma när sista deltävlingen i Svenska cupen.


Den 10:nde maj arrangerade Kvibergs Klätterklubb Junior SM på Klätterdomen, tävlingen blev mycket lyckad och hade många deltagare. Turn intentions into actions – jag älskar detta statement. Eller talk the talk and walk the walk. Finns ju ett gäng varianter på samma grej.


Utomhusklättring skåne

Skälet till att jag har den där är att jag ville ha en enkel och lättunderhållen installation som inte kräver lång stege och utomhusklättring så fort det är nåt. Nu har jag råkat ut för något konstigt: Bra signalstyrka och jättebra signalkvalité på till exempel SVT2HD.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg