tisdag 16 juni 2020

Vm kval 2018 grupper

Vm kval 2018 grupper

Vardera region har tilldelats ett visst antal VM -platser, där man tagit hänsyn till antalet lag samt hur regionens egna mästerskap står emot de övriga. Det är totalt europeiska länder som kan kvala sig till VM i Qatar. De europeiska fotbollsnationerna lottas in i tio grupper , där alla möter varandra på både hemma- och bortaplan. Ryssland är som värdland direktkvalificerat och övriga av Uefas medlemmar tävlar om platser till världsmästerskapets slutspel. En relativt svår grupp där Tyskland är solklara favoriter och de övriga tre lagen är realtivt jämna på pappret.


Vm kval 2018 grupper

Kvalet spelas i form av tre omgångar där man tillämpar såväl gruppspel som playoffer för att få fram sina kandidater. Här hittar du spelschema, tabell, skytteliga, resultat och nyheter för VM - Kval Europa. Fotbollskanalen - för dig som älskar fotboll. När samtliga deltagande VM -nationer är utplockade så hålls en officiell lottning där de åtta VM - grupperna tas fram.


Inför lottningen som beräknas ske i april 2 seedas lagen in i fyra olika skålar utifrån deras FIFA-ranking jämte övriga lag. De tre bästa lagen i varje grupp avancerade till tredje omgången i VM kvalen. Varje grupp kommer bestå av fyra olika lag och dom två lag som som tar flest poäng i gruppspelet avancerar till VM -slutspel.


Vm kval 2018 grupper

Från varje grupp kommer två lag att kvalificera sig till åttondelsfinal i fotbolls- VM. Gruppspelsmatcherna kommer att spelas i följ det vill säga att Grupp A inleder, sedan spelar Grupp B och sedan Grupp C osv. Finalen spelas den juli på Luzjnikistadion i Moskva. De kommer delas in i åtta grupper bestående av fyra lag.


Mellan den 14:e juni - 15:e juli spelas världsmästerskapet i fotboll i Ryssland. Alla lag som i likhet med Italien har vunnit VM -pokalen någon gång tidigare har redan kvalat in till VM -slutspelet. Lottningen till VM sker fredag den december – klockan 16. Ceremonin hålls i Kreml, Moskva. Linekers passning till.


Här är alla VM - grupper - tuff isländsk lott. Kort analys av grupp C. Sverige hamnade i Grupp F. Frankrike kanske inte gick rent i kvalet men de har helt klart den bästa truppen i grupp C. Danmark känns på förhand som den främsta kandidaten att bli tvåa men Peru ska in underskattas heller. Gå till Unibet för de senaste oddsen. Argentina och Kroatien borde inte ha några problem att knipa de två direktplatserna till slutspelet i grupp D. Island har dock överraskat förut, se EM senast, samtidigt som Nigeria inte kan avfärdas som något blåbärsgäng. De två främsta i gruppen är klara för EM.


I den första omgången ska alla lag försöka att vinna sin grupp eller att komma på andra plats för att få en chans i omgång 2. Laget med flest poäng i varje kval - grupp går direkt till VM -slutspelet. Läs allt om landslagen som kämpar för. Matcher spelades också i CONCACAF före huvuddragen.


Lagen kommer att mötas i totalt tre matcher vardera och när dessa möten är avklarade avgör deras placering vilket avancemang som sker. Kroatien fotbolls- VM i Tyskland men lyckades inte komma förbi gruppspelet då de inte vann en enda match. De lag som vann sina grupper i division A och därmed var klara för ligans slutspel hamnade i en egen pott, samtidigt som de sex efterföljande bästa lagen placerades i pott 1. Det var det 21:a världsmästerskapet i ordningen och vanns av Frankrike som besegrade Kroatien med 4–i finalen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg