tisdag 14 juli 2020

Vandra på malta

Malta bjuder på en skön blandning av kultur, sevärdheter, shopping och lyx. Reser du charter, flyg eller bokar endast hotell får du alltid vår service på köpet. Hitta billigaste resan här. Varför vandra på Malta ? Vad är det som gör att Malta är ett bra ställe att åka till då, undrar ni kanske?


Jo, jag ser många fördelar med landet.

Under vandringen kommer du att stöta på mystiska förhistoriska platser, kapell inhysta i grottor och avskilda palats från tiden då korsriddarna härskade på Malta. På vägen kommer du att stöta på mystiska, förhistoriska platser, grottkapell och ensliga riddarpalats. Områden på Malta som passar bra för dagslånga vandringar är Mellieħa, Dingli, Għar Lapsi, Fawwara, Wardija, hela norra delen och de många bukterna, samt södra kusten med sina fiskebyar och Delimara Point. Har kollat på olika ställen men är nu intresserad av Malta.


Vi har aldrig vandrat förut och vi vill ha lite av varje. Både fina miljöer, fina ba snorkling och historia. Det jag hittills har läst om Malta så verkar. Malta är som grönast och blomstrande i november till mitten av maj.


Det är svalast för vandring under vintermånaderna.

Dykning är stort på Malta med extremt klart vatten och spännande marint liv. Vägbeskrivningar och kartor finns att fritt ladda ner från visitmalta. Att vandra på Malta är fint, minus allt smällande från öns fågeljägare. Här följer datum för kommande evenemang. Lägg in i kalendern i god tid så ni inte missar något!


Mer information hittar ni under menyn ” På gång” om inget. I sina blogginlägg delar hon med sig om henne passion, hennes egna tankar om vandring generellt och på Kreta specifikt. Vandra på Kreta – Bra saker att tänka på.


På Malta finns det inga fula lockbilder på mat. Portionerna är väl tilltagna, maten smakfull och oftast hemgjord med kärlek. Mat är kanske det mest prisvärda på hela Malta näst efter sprit och italiensk glass på Gozo. Vägarna är oftast mycket bra och lättkörda. Flera stora charterföretag har paketresor till Malta under sommarhalvåret med direktflyg från Sverige.


Flygtiden är cirka timmar och minuter räknat från Stockholm till Malta. Den bästa säsongen för att vandra på Mallorca är på vintern, våren eller hösten, då sjuder bergen av liv och cykelturismen är även den stor. Just våren är en underbar tid att vandra , från februari fylls landskapen och blommor och grönska. Sensommaren och hösten är kanske inte så grönt, men havet är ljummet varmt för ett dopp. När du är på Malta , bör du inte missa öns marknader.


På marknaden i Marsaxlokk kan du unna dig allt ifrån souvenirer och lokalt hantverk, till smycken, skor och kläder.

Minnen från när jag och min pojkvän tog en heldag där vi bara vandrade och upptäckte nya delar av Malta. Och när vi bodde på Malta besökte man oftast samma platser. Denna dag för år sedan så tog vi bussen en bit uppåt av ön och vandrade sedan hela dagen. Malta är ett av Europas minsta länder, men har trots det en hel del att erbjuda sina besökare. Att det dessutom är behagligt klimat på Malta året runt gör inte direkt saken sämre heller.


En resa till Frankrike bjuder på vacker natur, pittoreska vingårdar och inte minst mängder av kulturella och gastronomiska rikedomar. Paris eller besök någon av franska rivierans klassiska turistorter för härliga dopp i havet. Vandring på västra Kreta. Många är uppe i semesterplanering så det kan vara på sin plats med några råd angående vandring utomlands utifrån mina erfarenheter av att vandra på Kreta.


Paleochora är vår bas på sydkusten och i Chania får vi en fin avslutning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg