fredag 1 juni 2018

Hur många länder finns det i europa

Detta är en lista över Europas länder i storleksordning. Europas totala geografiska område är cirka 1miljoner km². Vissa av länderna har en del av sin areal i andra kontinenter. Schengenområdet är en av EU:s största landvinningar. De största reserverna av järnmalm finns i Kryvyj Rih i Ukraina och i Magnitogorsk och i närheten av Kursk i Ryssland.


I resten av Europa är det bara Frankrike och Sverige som är lämpliga för storskalig gruvdrift.

Bulgarien har åtagit sig att införa euron när landet uppfyller alla villkor. Hur många bor på Antarktis? Sen är det också populärt med frågor som hur många språk det finns i världen, eller hur många länder det finns i till exempel Afrika och Europa. Back to school med Lite Kul!


Svar på allt är ett community-baserat forum där medlemmar kan ställa frågor om vad som helst. Vi har samlat många år av kunskap och publicerar nu detta för alla att ta del av. Vilka länder ligger intill östersjön? Det har även under diasporan funnits judar kvar i Palestina som minoritet.


Majoriteten lever dock fortfarande utanför Israel.

USA är sedan andra världskriget det land i världen där det bor flest judar - för närvarande cirka miljoner ( av USA:s folkmängd) - varav miljoner i New Yorks storstadsområde. Generellt syftar Centralasien på: de forna sovjetiska centralasiatiska staterna, det vill säga Kazakstan (förutom delen av landet som ligger i Europa ), Uzbekistan, Tadzjikistan, Turkmenistan och Kirgizistan. Det finns ingen absolut definition på hur denna term ska användas.


Mongoliet, Inre Mongoliet, Xinjiang och Tibet i västra Kina. Här är länder i Europa. Men hur många av huvudstäderna kan du pricka. Det är kanske svårare än du tror.


I Finlan Sverige och Portugal finns ingen lagstiftning mot tiggeri (grön markeiring). I övriga länder regleras tiggeri genom en rad varierande bestämmelser (gul markering): I Tyskland är det till exempel tillåtet att tigga, men man kan bli åtalad för bedrägeri om man använder en skylt med falska uppgifter. I förhållande till värdlandets befolkning är Libanon det land som var värd till överlägset flest flyktingar – var sjätte person i Libanon är flykting.


Ja, det kan variera från dag till dag och därför kan ingen veta exakt. Flera vargrevir sträcker sig också över gränsen till Norge så av den anledningen är det bättre att prata om en gemensam skandinavisk vargstam istället för en svensk stam. Vilket land en person härstammar från är dock inte en tillförlitlig mätare gällande religiositet eftersom många människor som immigrerar har en annan religion än majoritetsreligionen i landet de utvandrat ifrån. EU-länderna har olika antal ledamöter i Europaparlamentet. Tysklan som är det folkrikaste landet i EU, har ledamöter i parlamentet.


Cypern, Estlan Luxemburg och Malta väljer sex ledamöter, som är det minsta antalet. Dar-es-Salaam” – är inte bara en stad i Tamzania, det betyder också det islamiska Fredens Hus.

Muslimer bråkar med allt och alla.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg