måndag 11 juni 2018

Polisens belastningsregister hur länge

Det är påföljden, alltså straffet, som avgör hur länge en belastning finns registrerad i belastningsregistret innan den tas bort. Belastningsregistret är det begrepp som används inom polisen. Information till arbetsgivare om registerutdrag. Europeiska unionen ska polisen även hämta in uppgifter som finns i kriminalregistret i den staten.


Det här regleras i Förordning om belastningsregistret (22c §).

Många söker på straffregister, polisregistret, brottsregister och polisregisterutdrag för att hitta blanketter för utdrag. Eftersom påföljden för stöld kan variera så varierar även hur länge brottet finns med i belastningsregistret. Har man blivit dömd till fängelse försvinner exempelvis uppgiften ur belastningsregistret tio år efter frigivning som huvudregel (§, första punkten, lag om belastningsregister ). Hur länge finns ett brott i belastningsregistret ? Det beror på vad påföljden, straffet, blev för brottet.


Om påföljden innebär penningböter ligger belastningen registrerad under år. Innebär påföljden villkorlig dom, åtalsunderlåtelse, besöksförbu skyddstillsyn, vård inom socialtjänsten med mera ligger belastningen kvar år från doms- eller beslutsdatum.

Ett omhändertagande enligt LOB syns inte i belastningsregistret (§ lag om belastningsregister motsatsvis). Ett sådant omhändertagande är snarare tänkt som en ordningsåtgärd poliser och ordningsvakter kan använda sig av när någon är för berusad för att ta hand om sig själv så att denne utgör en fara för sig själv eller någon annan ( § LOB ). Förutom några undantag, så är den längsta tid som en person finns med i belastningsregistret år. Jag vill inte ge dig något direkt svar hur länge ditt namn kommer finnas med i registret då jag inte har tillräckligt med information för att veta säkert vilken kategori ditt straff hamnar i. Fick gå på förhör där ja fick veta att jag kmr få ringad narkotika brott pga innehavet. Jag är sedan tidigare ostraffad och min fråga är hur länge det kommer stå på belastningsregistret samt hur de ser ut när man ska börja söka jobb om 2-3månader, Är snart nyutbildad dataingenjör. Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med EU:s dataskyddsförordning och annan tillämplig lagstiftning.


Dina personuppgifter kommer bara att sparas så länge de behövs för ändamålen med behandlingen. Som arbetsgivare till en person som ska anställas på ett HVB hem har du rätt att få se ett utdrag ur belastningsregistret och misstankeregistret. Myndigheter som beslutar om vård av barn och ungdomar har rätt att begära ut ett utdrag direkt från polisen.


Kontrollera vilket lagstöd er verksamhet har. När ska en registerkontroll förnyas? Vilka ska fyllas i som medkontrollerade? Vem utfärdar säkerhetsintyg (security clearance)?


Vanliga frågor från verksamhetsutövare: Hur och när ska verksamhetsutövare anmäla uppgifter om kontaktperson och adress för registerkontroller till Säkerhetspolisen? Om det före utgången av denna tid görs en ny anteckning i belastningsregistret , kan uppgiften komma att stå kvar längre.

Vem ansvarar för belastningsregistret ? I belastningsregistret finns uppgifter om de brott som du har dömts för. Fortkörningsböter syns också i registret, trots att det inte har gått till domstol. Ju grövre ett brott är, desto längre tid finns det kvar i registret. Tiderna är som kortast år och som längst år efter avtjänat fängelsestraff. Att ha uppgifter i belastningsregistret kan försvåra mycket i vardagen, vem vinner på detta?


Polisen skickar inom timmar ditt körkort och beslutet om omhändertagande till Transportstyrelsen. Polisens beslut kan inte överklagas, men vi ska utreda om ditt körkort ska återkallas eller lämnas tillbaka till dig. Vi kommer att kontakta dig så att du får möjlighet lämna dina synpunkter i ett yttrande innan vi tar ett beslut. Uppgifter tas bort år efter beslut. Utdrag ur belastningsregistret.


Behöver du ett utdrag från Polisens belastningsregister ? Fyll i ditt personnummer och kontaktuppgifter så får du snabbt hem korrekt ifyllda handlingar för begäran om utdrag. Det enda du behöver göra är att signera och skicka in handlingarna i medföljande kuvert. Du har helt fel i det du skriver. Om du skriver under på plats så är det ett sk strafföreläggande där du erkänner brottet (fortkörningen). Här kan ni läsa hur länge uppgifterna finns i belastningsregistret :lagen.


Vid frågor om belastningsregistret , kontakta Polisen. När jag börja fick man ju skriva på massa papper, sen skulle man skriva på ett papper som skulle skickas till polisen så man fick ett utdrag från brottregistret.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg