tisdag 5 juni 2018

Rfsl finansiering

Rfsl finansiering

RFSL Insamlingsstiftelsen samlar in pengar till förmån för hbtqi-personers rättigheter i Sverige och internationellt. Hemsidan och mejlen var under denna period en del av ett större projekt med finansiering från Arvsfonden. Verksamheten riktade sig då till personer under år. RFSL tar sedan många år tydligt avstånd från åsikten och uttalar bland annat i sitt principprogra RFSL tar avstånd från alla former av sexuella övergrepp och ofrivilligt sexuellt våld. Våldtäkt och sexuella övergrepp mot barn som begås av vuxna är särskilt allvarliga.


Hälsovård i samband med graviditet ska enligt lag vara jämlik, och graviditetshälsovården har ett föräldrastödjande uppdrag. Regnbågsfamiljer i väntan är ett nationellt projekt som drivs av RFSL med finansiering från Arvsfonden. Förutom felaktig finansiering så visar också tänket och formuleringarna att det finns mycket att göra när det gäller normtänkande. Att bli medlem i RFSL innebär medlemskap i en RFSL -avdelning. Om du är under år och blir medlem i en RFSL -avdelning får du gratis medlemskap i RFSL Ungdom.


RFSL har hbtq-certifierat i år. Idag har över 4verksamheter hbtq-certifierats, både inom offentlig och privat sektor. RFSL kampanjar inte mot sexköpslagen och det är inget vi lyfter när vi anlitas för utbildning eller andra uppdrag. RFSL Stockholms styrelse ska i samverkan med personalen, genom ett långsiktigt strategiskt arbete med bidrags- och projektansökningar, åstadkomma stabilitet för föreningen, såväl ekonomiskt som ur arbetsmiljösynvinkel. När dessa demokratins själva grundvalar inskränks är även demokratin hotad.


Vare sig hoten är av mer direkt art (så som genom underblåsandet av hat, hot och våld mot organisationer och dess aktivister) eller indirekt (begränsningar i finansiering , ökad kontroll och administrativa krav) utgör de en allvarliga fara avslutar Göran. RFSL Stockholm har fortsatt gott rykte och högt förtroende hos bidragsgivare och lokalpolitiker. Vårt politiska arbete har bland annat lett till fortsatt finansiering av Egalia och Transit och möjlighet till fortsatt verksamhet under nästkommande år. Detta är ett arbete som kommer att fortsätta framöver och även gälla. RFSL Uppsala är en lokal avdelning av RFSL , Riksförbundet för homosexuellas, bisexuellas, transpersoners och queeras rättigheter.


Vårt fokus är att stödja hbtq-personer i Uppsala genom att erbjuda en plats för personer att hitta gemenskap och vänner, och att stödja de som behöver hjälp. Status, varumärken, adress mm för RFSL. Jämför och hitta rätt finansiering här! Allabolag Företagstjänster. Troligen höjer Riksbanken nästa vecka och riskerar därmed att göra om tidigare misstag, säger Robert Boije, chefsekonom på SBAB, med anledning av dagens.


På många håll förbättras villkoren för hbtq-personer. Men på andra platser går det i motsatt riktning. Enligt RFSL är årets Europride viktigare än tidigare. RFSL : Pride viktigare än någonsin.


Motståndet har blivit kraftfullt och synligt både i Sverige och i världen, säger förbundsordförande Sandra Ehne. Jouren måste nu i stället ansöka om pengar i konkurrens med en rad andra organisationer. RFSL kommer dock inte att vara garanterat medel för sin verksamhet. Under EuroPride i Stockholm släppte RFSL sin valrapport (hbtq-rösta.nu), som kartlägger hur partierna har röstat i hbtq-frågor och hur partiernas riksdagskandidater tycker i viktiga hbtq-frågor framöver. Nu har RFSL Uppsala tagit fram en sammanfattning på valrapporten som fokuserar på kandidaterna i Uppsala valkrets.


Rfsl finansiering

RFSL Ungdom driver projektet Newcomers Youth i samverkan med RFSL , med finansiering från Arvsfonden. Den första mötesplatsen är i november i Stockholm. Vid sitt sammanträde den mars tog regionstyrelsen beslut om bland annat finansiering av utbildning av tandhygienister vid Folktandvården och köp av hivtest med snabbsvar från RFSL Örebro.


Det är frustrerande att ingenting händer. Det här är inte en kontroversiell fråga och ett förslag på lagändring finns, säger Anna Nordqvist från RFSL Stockholm. HBT-ungdomars fritidshäng står utan finansiering. RFSL Stockholms ungdomsverksamhet Egalia saknar finansiering för nästa år och kommer inte kunna öppna igen efter helgerna.


Ungdomarna har fått det här mycket trista beskedet lagom till jul, men du kan hjälpa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg