måndag 11 juni 2018

Utdrag ur belastningsregistret personlig assistent

Som arbetsgivare till en person som ska anställas på ett HVB hem har du rätt att få se ett utdrag ur belastningsregistret och misstankeregistret. Myndigheter som beslutar om vård av barn och ungdomar har rätt att begära ut ett utdrag direkt från polisen. Kontrollera vilket lagstöd er verksamhet har. Jag arbetar som personlig assistent dock inget som innefattar barn utan det är en vuxen person jag har hand om.


Frågan är om chefen har rätt att få ett sådant utdrag av mig.

Om du ska arbeta som personlig assistent hos en person som är under behöver du uppvisa ett giltigt utdrag ur belastningsregistret innan du får börja jobba. Du hittar blanketten längst ned på den här sidan. Det finns ingen lag som kräver att arbetsgivare ska begära utdrag ur belastningsregistret på assistenter som ska arbeta med vuxna.


Det visar sig att ett av Sveriges största assistansbolag, Frösunda Omsorg, inte har som regel att göra det. Inte heller Skellefteå kommun. När du fyller år får du gärna arbeta men bara kortare perioder och enstaka pass.


När du har fyllt får du bara arbeta vid mycket särskilda tillfällen.

Ska du arbeta hos en person som är under år måste du lämna ett utdrag ur polisens belastningsregister innan du kan bli anställd. Vad gör en personlig assistent ? Det är inte lagstiftarens mening att utdraget ska användas som ett intyg för att visa att du inte är straffad. Tänk på att blanketten ska vara underskriven för hand. För att kunna fylla i blanketter på skärmen måste du använda Adobe Reader, Adobe Acrobat eller någon av webbläsarna Chrome, Edge, Internet Explorer, Opera och.


För att få jobb som personlig assistent kommer din arbetsgivare kräva att du till denne lämnar ett utdrag ur ditt belastningsregister , se § st. Vill du jobba som personlig assistent åt ett barn under år? För att trygga säkerheten för våra barnkunder kräver vi utdrag från belastningsregistret innan vi kan anställa dig. Utdrag ur belastningsregistret.


Det finns idag inte något lagkrav på arbetsgivare att titta på utdrag ur polisens belastningsregister för personliga assistenter som ska arbeta med vuxna, men en enkät som Kaliber skickat ut till kommunerna visar att kommunerna gör olika. Vi arbetar för att du som anställd ska må bra och känna stolthet i din yrkesroll. Som personlig assistent har du ett givande arbete där du är mycket viktig för en annan människa. Du får stöd av oss som arbetsgivare och möjlighet till personlig utveckling genom dina arbetsuppgifter och utbildning.


Belastningsregistret För att få arbeta som personlig assistent hos oss måste du uppvisa ett utdrag ur polisens belastningsregister - utdrag (44). Viktigt att tänka på är att polisens handläggningstid kan vara upp till två veckor så beställ ditt registerutdrag så snart som möjligt. Vi gör alltid ett utdrag ur belastningsregister innan anställning av ny assistent.

Vi eftersträvar marknadens bästa personliga assistenter därför har vi förstått vikten av goda lönevillkor som är högre än vad vårat kollektivavtal säger, kompetensutveckling, kostnadsfritt gymkort mm. Vi har som policy att det är rökförbud för anställda assistenter på Noah Assistans. Behöver du ett utdrag från Polisens belastningsregister ? Fyll i ditt personnummer och kontaktuppgifter så får du snabbt hem korrekt ifyllda handlingar för begäran om utdrag. Det enda du behöver göra är att signera och skicka in handlingarna i medföljande kuvert. Registerkontroll innebär att ditt brottsregister kontrolleras och du ska själv skaffa ett utdrag ur brottsregistret.


Vissa arbetsgivare kan kräva registerkontroll av alla som söker arbete som personlig assistent.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg