måndag 4 juni 2018

Kalifornien sevärdheter

Vill du Köra själv i Florida? Få Specialsydda Offerter på Resor! Hyr en Husbil i Västra USA. Upplev USA som det ska upplevas!


Staten kallar sig själv “The golden State” och i öster ligger Nevada som kallar sig ”The silver State”.

Dessa namn återfinns på bilarnas nummerskyltar. A vid Santa Barbara ligger den lilla danska tillhållet Solvang. Men här finns massor av härliga ställen och aktiviteter som barnen och de vuxna kan njuta av. Färre bilar betyder lugnare tempo och ett lugnt tempo är definitivt något mycket viktigt på Highway 1. Utbudet av restauranger och turistfaciliteter är inte lika stort som på den södra sträckan och ett mindre antal sevärdheter längs vägen gör att blicken fokuseras mer på utsikten över havet än inåt land. Vi har tänkt att vara borta 3-veckor och vill åtminstone hinna med LA, SF, LV och Grand Canyon.


Och väl där måste man besöka Pier 39. Det är en riktigt stor turistattraktion med shoppingcenter och sevärdheter.

Det ligger precis vid vattnet och där kan man handla och åka en liten tur över till Alcatraz, vilket är jätteintressant. Här finns något för alla. San Francisco är en av USA:s bästa städer, packad med sevärdheter och saker att göra.


Missa inte David Thornells läckra bilder på detta häftiga resmål. Du får också en mycket arbetad och detaljerad körbeskrivning med dag-för-dag-program. I denna ”discovery guide” kan du läsa om sevärdheter längs resans rutt. Fotografen David Thornell listar här sina bästa tips i denna härliga stad med nästan 3soldagar per år, vackra stränder, många kändisar och ett stort utbud av shopping. Tänker dock bege mig uppåt till oregon också och behöver tips på sevärdheter där.


Jag är en landskapsfotograf och är enbart intresserad av naturupplevelser. Skulle bli väldigt nöjd om ni kom med tips till mig så jag kan börja skissa på vilken rutt jag ska ta. Tar mer än gärna emot tips i kalifornien. Havsutsikt – ja men självklart!


Pacific Coast Highway). Skräddarsydd - Beställ Offert! Boka en spännande Senester Nu! Allt är enormt lyxigt och det är en magiskt att gå från rum till och häpnas över allt överdåd.


Hearst Castle är ett fantastiskt slott med många rum i olika byggnadsstilar.

Vi har all information du behöver, från priser och tider till valmöjligheter med köföreträde och mobilvouchers, så att du kan boka i förväg med GetYourGuide och göra det mesta av din resa till USA. Har du väl tagit dig till så här långt är detta ett måste. Läs mer på Usaspecialisterna. Stanna till var du vill och när du vill. Kaliforniens största stad är för många ett drömresmål.


Vägen bjuder på en av jordklotets vackraste och mest varierade bilresor. Ett par timmar från mångmiljonstaden Los Angeles tar naturen över. I Anaheim finns den stora nöjesparken Disneyland.


Delstaten sträcker sig från Stillahavskusten till bergskedjan Sierra Nevada i öst, till Mojaveöknen i sydöst och redwood- och douglasgranskogarna i nordväst.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg