fredag 29 juni 2018

Kultur och samhälle i syrien

Din gåva kan göra stor skillnad. Filtar, tak över huvudet, rent vatten och hopp. Se här hur du kan hjälpa till! Trots att Syrien är starkt dominerat av islam är landet officiellt sekulärt.


Däremot måste statschefen enligt författningen vara muslim.

De flesta av invånarna bekänner sig till islams huvudinriktning sunni, men president Bashar al-Assad och många inom det styrande skiktet är alawiter. Kurdisk kultur och samhälle. Kurdernas historia och situation har under de senaste åren blivit allt mer uppmärksammad i och med krigen i Syrien och Irak.


Att kulturella och religiösa minoriteter ofta har haft en utsatt situation är tydligt i länder som Turkiet, Syrien , Irak och Iran. Syrien har alltid varit en mötesplats mellan Öst och Väst och har därför en kultur som är inspirerad av bådadera. Landet har en unik etnisk och religiös mångfald med rika kulturella traditioner ända sedan antiken, som har satt sin prägel på det syriska samhället och kulturlivet.


Syrien och flyktingar med syrisk bakgrund kommer därför att uppta en stor del av den flykting- och migrations-politiska debatten under de kommande åren.

Mot denna bakgrund arrangeras vi detta seminarium med två av de bästa Syrienkännarna i vårt land - Leif Stenberg och Ingmar Karlsson. Kultur och samhälle I frågeställningar som rör livsmiljöer och identitet är natur- och kulturarvet resurser för att skapa kunskap, insikt. De senaste åren har den islamistiska terrorismen vuxit oroande i kölvattnet av inbördeskrigen i Syrien och Irak. President George Bushs, och sedermera Obamas, krig mot terrorismen som påbörjades efter elfte september-attackerna har därmed visat sig högst kontraproduktivt.


Utsikterna för ett snart slut på denna konflikt tycks tyvärr vara små. Kultur , samhälle , mediegestaltning, KSM, utgår från det föränderliga medie- och kommunikationslandskapet. Idag måste du kunna arbeta på tvären över olika medier: nya medier och pod traditionella press- och etermedier, men också rumsliga medier som event och utställningar.


De flesta arabiska traditionerna lever kvar fast på ett mer sekulariserat vis. Man har även blivit inspirerade av den turkiska kulturen speciellt inom mat och dryck. Syriens framtid med de konsekvenser dessa kan få för svensk flykting- och invandringspolitik. Utbildning på Kultur och samhälle. Fakulteten för kultur och samhälle har utbildningar inom bland annat kommunikation och design, freds - och konfliktvetenskap, mänskliga rättigheter, internationella relationer, ledarskap och organisation, statsvetenskap, genusvetenskap, språk, miljö, fastighetsvetenskap och hållbar stadsutveckling.


Yazbeks kvinnor har alla möjlighet att fly, och nästan alla gör i slutet också det. Så här låter en typisk inledning: ”Jag heter Rana och kommer från Damaskus, stadsdelen al-Midan. När revolutionen började var jag tjugofem år och studerade media och journalistik på Damaskus universitet.

Författaren Niroz Malek skildrar en vardag präglad av skräck och ångest, vägspärrar och krypskyttar, arresteringar och arkebuseringar. Inbördeskriget i Syrien är inne på sitt femte år och FN uppskattar att den pågående konflikten har drivit över miljoner syrier på flykt till länder runtomkring och att ungefär miljoner. Men det vore bra för tilltron till Dagens Nyheter, Aftonbladet, ETC och alla andra medier som gav en felaktig bild av vad som hände i Syrien , också skrev om den nya utvecklingen. Det kommer ju nya attacker och krig.


Och som Dagens Nyheter skriver: ”Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik”. Uppsatser om SYRIEN KULTUR. Migrationsverket) Temadagen ger en historisk bakgrun orientering i den politiska utvecklingen, sociala strukturer, kultur och seder i Afghanistan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg