fredag 29 juni 2018

Framtidens yrken

Vi vill även sprida kunskap om vilka yrken och branscher som behöver bredare rekryteringsunderlag i framtiden och vilken typ av utbildning man kan välja för att jobba inom yrket eller branschen. Kraftringen är ett energibolag med ambitionen att leda utvecklingen av framtidens energi. Vi tar ansvar för att använda naturresurser så effektivt som möjligt genom att fokusera på lokala energilösningar som både skapar stora miljövinster och bidrar till en hållbar tillväxt i regionen.


För yrken på högskolenivå handlar det bland annat om civilingenjörer, lärare, sjuksköterskor och it-specialister som behövs i båda fallen. Inom övriga utbildningsnivåer lyfts exempelvis kockar, undersköterskor och elektriker fram som yrken med personalbrist.

Men det är inte första gången yrkena är på listan. Arbetsmarknaden är i ständig förändring. Men siktar du in dig på yrken inom hälso- sjukvår pedagogiskt eller socialt arbete gör du smarta val för framtiden , visar nya rapporten ”Här finns jobben” som också listar de hetaste yrkena. Situationen och framtiden för nyexaminerade veterinärer har därmed blivit bättre och de flesta som kommer ut i arbetslivet förväntas kunna hitta en tillsvidaretjänst relativt enkelt. Samtidigt är det många faktorer som påverkar behovet av veterinärer på fem års sikt vilket gör prognosen relativt osäker.


Att dessa yrken har tillkommit beror på att teknikens utveckling har gjort att nya behov har uppstått. Samma sak kommer sannolikt att hända i framtiden , i takt med att tekniken fortsätter att utvecklas.

Självklart går det inte att med säkerhet veta vilka yrken som kommer att skapas, men det går att göra välavvägda spekulationer. Det kommer behövas för att vi i framtiden kommer jobba mer i nätverk, där små och stora organisationer samarbetar för att uppnå gemensamma mål. Vertikalodlare En stadsbonde som odlar längs med husväggarna. Redan nu finns företag som planerar för det i Stockholm, enligt TRR:s kommunikationschefn Claes Åberg.


Med andra ord får vi alltså koll på vilka yrken det är smart att satsa på för större chans att få ett jobb, helt enkelt. Det är också rekordstor chans att få jobb i nästan procent av alla yrken. Men att det är liten konkurrens om jobben är inte bara av godo.


Inom bygg- och anläggningsbranschen finns många spännande yrken och arbetsuppgifter. Byggare av olika slag arbetar med hus och anläggningar från idé till verklighet. Valet av arbetsredskap är ditt – dator, hammare, laserverktyg eller murslev. Har du ångest över hur framtiden ser ut med just ditt jobb?


Och det är framförallt yrken inom IT, sjukvård och bygg där jobbmöjligheterna kommer finnas. Välkommen till Framtidens Fastighetslabb! Upplev fastighetsbranschens yrken och hållbarhetsarbete genom ett kostnadsfritt besök på Framtidens Fastighetslabb i. Järnvägen erbjuder en otrolig bredd av yrken.


Entusiast på kontoret eller fantast på fältet?

Oavsett om du brinner för att skapa ekonomiska rapporter, utveckla tekniska innovationer, lösa praktiska problem på fältet eller att leda andra omkring dig kan du hitta just ditt drömjobb här. Använd pilarna längst ner i animationen för att vandra genom grafiken. Grafiken ger en övergripande nulägesbild över status för olika yrken för varje region.


Eftersom arbetsmarknaden och konkurrensen bland yrken förändras ser vi till att uppdatera grafiken regelbundet. I framtiden kommer hela energisystemet att behöva vara mer flexibelt och vi behöver ha smarta elnät som kan anpassa sig till olika situationer. Mer flexibilitet kan skapas på flera olika sätt. Flexibel produktion: Kraftverk som har en lagrad resurs och kan producera el när det passar dem utgör en flexibel resurs i energisystemet.


Framtiden Byggutveckling har gett entreprenören Tuve Bygg uppdraget att bygga 1hyreslägenheter i Sisjödal, som ligger nära skog, hav och affärsområden. Vårt syfte är att ge elever i årskurs runt om i landet, information men framförallt INSPIRATION inför gymnasie- och yrkesvalet. Vi vill inspirera eleverna till att börja fundera på vad de vill jobba med i framtiden ! Vi vill också bidra till att kommunikationen mellan skolan och näringslivet förbättras.


Vi är Framtiden i Sverige. Vi på Framtiden vill vara bäst i Sverige när vi levererar personal för uthyrning och rekrytering. Vårt stora utbud av talanger är redo för nästa kliv i karriären.


Vi kan helt enkelt hitta din nästa medarbetare snabbt och smidigt via vår databas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg