måndag 18 juni 2018

Fakta om hjärnan

Rate climate actions and stay updated on the climate crisis. Give climate love #128154; , suggest climate ideas #128161; and give climate warnings ⚠️. När detta hänt vinklade de kraniet så att hjärnvätskan rann ut.


Men nyare upptäckter har gjort att den uppfattningen har ifrågasatts. Metoder som visar vad som händer i hjärnan när den arbetar har påvisat interaktion mellan lillhjärnan och sådana områden i hjärnbarken som inte hanterar.

Läran om hjärtats sjukdomar och fysiologi kallas kardiologi. Det finns många hjärtsjukdomar, gemensamt kallade vitium organicum cordis. Några vanliga sjukdomar är: Kärlkramp i hjärtat, beror på brist av syretillförsel till hjärtmuskeln, och kan orsaka bröstsmärta (även kallad angina pectoris). Men när hjärnan fungerar som den ska är det ett helt fantastiskt organ, och här följer tio fakta som du antagligen inte visste om din egen hjärna.


Hjärnan utvecklas konstant ända till du når fyrtioårsåldern, och varje gång du skapar ett nytt minne skapas också nya vägar och ledningar i hjärnan. Om din hjärna förlorar blod i upp till 8-sekunder så blir du medvetslös. Information kan bearbetas i hjärnan så långsamt som meter per sekund och så snabbt som 1meter per sekund.


Märkliga och kul fakta om hur hjärnan fungerar - Hur väl känner du till hur din egen hjärna fungerar?

Oftare än vad man tror faller våra beteenden in i allmänna mönster och är inte unika. Visste du att när vi blir bryskt avvisade, har det samma effekt på vår hjärna som om vi blivit slagna? Otroliga fakta om hjärnan - Den mänskliga hjärnan är oändligt fascinerande och idag vet vi att minnet, koncentration, logik, intuition, problemlösning och förmågan att kommunicera är välkända karaktäristiska hos den.


Våra hjärnor slutar aldrig att fascinera oss. Här är otroliga fakta om din hjärna , som du troligen inte visste om. Hjärna och nerver - Bra förklaring om hur hjärnan , ryggmärgen och nerver samarbetar och fungerar. Hela kroppen - En bra och enkel sammanfattning om de flesta organan i kroppen.


Kroppen en överblick - En bra sammanfattning om kroppens delar. Anatomi - Bra sida på engelska. Fakta om hjärnan - Mycket bra och mycket fakta om hjärnan. En frenologisk karta över hjärnan.


Frenologin var ett av de första försöken att sätta mentala funktioner i relation till specifika delar av hjärnan. Medvetandefilosofi är den gren av filosofin som studerar medvetandets natur, mentala processer, mentala funktioner, mentala egenskaper och deras relation till den fysiska kroppen. Under en människas första år växer hjärnan till ungefär tre gånger sin ursprungliga storlek. Den fortsätter att växa fram till att du är ca år gammal.


En vuxen människohjärna väger ungefär kilo. Fantastiska Fakta Du Inte Visste Om Hjärnan.

Vid ungefär års ålder är hjärnan fullt utvecklad. Högt blodtryck och rökning är två kända riskfaktorer. Det mesta av den inre informationen är vi inte medvetna om , hjärnan bearbetar den på egen hand och vidtar sina egna åtgärder, men ibland kan vi behöva hjälpa till - om det är väldigt kallt och vi fryser, ser vi till att sätta på oss mer kläder, eftersom hjärnans egna åtgärder bara delvis kan rätta till problemet med för låg. Hjärnan består av ungefär hundra miljarder hjärnceller som tillsammans gör att vi kan läsa, skriva, prata och skratta, samtidigt.


Hjärnan är veckad för att den totala ytan ska bli större. Om man vecklar ut hjärnan skulle den ha en yta på ungefär m². Den grå delen av hjärnan är det yttre lagret som mest består av nervceller.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg