måndag 18 juni 2018

Uppkörning boka

Plugga hemma och klara provet! Bokningsläget förändras eftersom provtider ständigt bokas på, om och av. Det kan därför löna sig att återkomma och söka tider på flera orter. Kom väl utbildad till provet – Lycka till! När man du ska boka uppkörning , oavsett om du ska köra upp privat eller via en trafikskola, är det viktigt att du är ute i god tid.


På vissa håll i landet är det många månaders kötid till uppkörningen.

Gabriels Trafikskola hjälper dig att boka uppkörning när din trafiklärare anser att du uppfyller de kunskaper som behövs för att ta körkort. Då kötiden brukar vara lång så bokar vi en uppkörning om du som elev har de körlektioner din lärare tycker att du behöver bokade. Har du kört mycket med en trafikskola är det vanligt att trafikskolan bokar uppkörningen åt dig. Boka uppkörning via trafikskola.


Din körlärare talar om när han eller hon tycker att du är redo. Bokar du genom trafikskolan är det trafikskolans bilar som används vid uppkörningen – det vill säga bilar som du är van att köra. Observera att provtider ständigt bokas på, bokas om och bokas av vilket gör att bokningsstatus inte är densamma direkt efter uttaget.


Statistiken uppdateras varje vecka.

Dokumenten öppnas i nytt fönster. Om du utbildar dig på trafikskola är det skolan som bokar prov åt dig. På sidan Frågor och svar om körkortsprov har vi samlat några av de vanligaste frågorna som Trafikverket får om körkortsprov.


Läs mer om körkortsprov på våra svenska sidor om körkort och förarprov (se länken nedan). Så här bokar själv du din uppkörning. När du själv ska boka in en uppkörning som privatist gör du enligt nedan. En stor fördel att boka in uppkörningen privat är att du kan köra upp på den ort som har kortast kötid.


Hur bokar jag min uppkörning ? Du som elev har två alternativ för hur du vill boka och genomföra ditt körprov – skolprov eller privat prov. Alla körprov bokas och genomförs hos Trafikverket. Eftersom det inte finns så jättemånga trafikskolor som erbjuder sig att boka in din uppkörning långt i förväg, bara i Sandviken kan det vara bra att kontakta andra körskolor i Gävleborg. Många bokar uppkörning för att få reda på vad dom behöver öva mer på.


En körlektion på en trafikskola är mycket billigare och du kommer dessutom få många fler råd om din körning där. Ta inte bussen till uppkörningen. Kör dit med din handledare.


Om du vill boka om eller avboka ditt teoriprov eller uppkörning måste du göra detta ett dygn innan provtillfället. Om du bokar av inom ett dygn måste du betala hela kostnaden för provet även om du inte har möjlighet att göra det, såvida du inte har giltigt skäl exempelvis på grund av sjukdom och kan styrka detta med ett läkarintyg. Att boka uppkörning för en elev som precis börjat krypköra är galet.

Ett exempel på Storsjöyrans fingertoppskänsla är förstås att man tidigt lyckades boka Lady Gaga. Eftersom strejken drabbar alla bolag lika går det inte att boka om resenärerna. Men nu är det dags för uppkörning nummer 3! Då min teori går ut den 26:e december och närmsta lediga tid är den 17:e december valde jag att boka uppkörningen i Flen.


Därför undrar jag om det är någon här som har tips eller kan berätta hur det är där borta. Riskutbildningen bör genomföras när du kan hantera bilen väl – i princip så väl att du är redo för uppkörning. Bokar en trafikskola halkbanetid åt dig har körläraren gjort bedömningen att du är redo.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg