onsdag 20 juni 2018

Beräkna flytspackel

Flytspackel är en självutjämnande betongblandning som man köper i torr form som ska blandas med vatten. För att få en aning om hur mycket flytspackel som behövs kan du räkna med kg pulver per kvadratmeter och millimeter tjocklek. Ett golv som är m² och ska spacklas mm behöver alltså kg pulver.


Rekommenderad skikttjocklek är – mm. Skrapspackling ska inte ske då fyllmedlets sammansättning ger ojämn yta och för snabb uttorkning i tunna skikt.

Probau Flytspackel Bas är en pumpbar avjämningsmassa för golv. Underlag betong, sten eller keramik i spackelskikt 5–mm. Vi sitter just nu och planerar för inköp av material och fastnade lite på beräkningen av flytspackel. Rummet är kvm är en gjuten platta med vattenburen golvvärme. Det är två golvbrunnar, en för duschen och en i andra ändan av rummet vi värmepump och tvättmaskin.


Leverans av flytspackel sker i säckar som sedan blandas för rätt konsistens. Många varianter är pumpbar för att enkelt få större ytor bearbetade på kort tid.

Flytspackel är lämplig som golvavjämningsmassa när man lägger in golvvärme i badrum eller som underlag för limmande mattor, klinker eller flytande trägolv. Beräkna åtgången genom att välja produkt, fylla i antal kvadratmeter som ska avjämnas och den genomsnittliga tjockleken. Tänk på att säckstorlek varierar från till kg beroende av produkt och att även åtgångstalen kan variera från produkt till produkt. Minsta och maximal tjocklek finns angivet i respektive produktdatablad.


Kalkylen utför beräkningar utifrån en modell och kan därför i vissa fall påvisa mindre felaktigheter. Det åligger därför användaren att kontrollera. Finjas golvsortiment innehåller en rad produkter av flytspackel som fungerar på ett flertal underlag. Golvprodukter är lättarbetade, användarvänliga och vattenskadestabila.


Vår EPS-betong är en isolerande lättviktsuppfyllnad som fungerar för både inom- och utomhusbruk. Den är dessutom dammreducera pumpbar och lämplig under. Med vår produktväljare och mängdberäknare för golv kan du hitta rätt golvavjämning på ett snabbt och enkelt sätt samt beräkna materialåtgång. XL-BYGG är en kedja av närmare fristående bygghandlare över hela landet. Tillsammans med våra kolleger i Norge och Danmark bildar vi.


Kiilto Floor Heat Df (gamla Rot och Värme) kg är ett fiberförstärkt pumpbart eller handblandat flytspackel för golv. Materialet kräver en lätt mekanisk bearbetning med en tandad stålspackel. Skikttjocklek 3-mm.

Glöm inte fästprimer, nivåpinnar och avstängningslister. Vi gör offerter på allt. Vi räknar ut vad frakten skulle bli hem till dig. Hem Bygg Flytspackel.


MATERIALBERÄKNAREN Hjälper dig beräkna delar för vattenburen. Här hittar du vårt utbud. Avjämningsmassa används till att jämna till golv av betong, lättbetong, trä och keramik. OBS vi kommer med ett svar inom timmar om Ni fyller i offertmallen. Fiberförstärkt spackel som är en typ av flytspackel kostar något mer om man jämför med de övriga spackeltyperna men du får också en armering i flytspacklet som gör att materialet har en mindre benägenhet att spricka.


När du väljer flytspackel bör du tänka på kvaliteten och att ditt utförda arbete bör hålla ett bra tag framöver. Nordic Pump AB utvecklar, designar, tillverkar och säljer blandarpumpar, bruksblandare och brukspumpar till byggindustrin. Några saker att tänka på när du köper in golv: Kolla alltid om priset är inklusive moms.


Du får inte göra ROT-avdrag på materialinköp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg