måndag 26 mars 2018

Att älska någon som är gift

Du älskar honom och du är ledsen och orolig så varför skulle det inte vara lika synd om dig som om någon annan i motsvarande läge oavsett om du är gift eller inte. Det är helt klart inte enkelt att älska någon som har ADHD eller ADD. Varje ord som blir fel kan orsaka ett vredesutbrott. För du vet aldrig riktigt vad du ska säga.


Tills rätt nyligen skulle jag ha skrattat om någon sagt att jag skulle bli älskarinna till en gift man.

Jag som är smart, snygg, ung – och har valmöjligheter. Jag har en moralisk syn som absolut inte går ihop med otrohet, och jag föraktar män som bedrar sina kvinnor. En bröllopsdag är också en dag som bjuder på många speciella ögonblick som för evigt består, ögonblick som är så vackra att de rör oss till tårar.


Så skulle det bli när Jefferson och Jessica gifte sig, men kanske ännu mer rörande än de flesta. Mitt under ceremonin erkände han att han älskade någon annan. Vi alla har väl varit där någon gång. Vi har önskat att vi kunde radera våra känslor och gå vidare från någon som vi innerst inne vet inte är bra för oss.


Om du känner så här med din partner – då är det dags att göra slut och påbörja en process att komma över hen, på riktigt.

Män är vanligtvis ivriga att bli kära, men ingen av dem kommer att erkänna det. Alla längtar de, djupt inuti, efter kärlek och ömhet som vi gör. Den enda skillnaden är att vi är villiga att prata om det medan de kommer att låtsas vara ointresserade när de faktiskt verkligen, verkligen vill ha någon vid sin sida att älska. Och ibland måste man inse att det finns saker som inte går att reparera, hur gärna ni än vill. Känslor för någon annan.


Du kanske upplever relationen du är i som bra och funktionell. Att fortsätta en relation med någon man inte älskar och respekterar är ett tecken på svaghet och du är desperat av att få uppmärksamhet på någon ananas bekostna ut på marknaden och se vad du kan få, kanske är det inte så enkelt att hitta någon som vill mer än att använda dig för en natt i fyllan och villan, det är en. Det är en fantastisk känsla att älska någon , men ibland kan det vara svårt att veta om man bara tycker om någon väldigt mycket – eller om du faktiskt älskar den du är ihop med. Det finns hur många sådana berättelser som helst.


De är så lika att man kan tro att det är samma story som berättas varje gång! Om du verkligen träffar någon annan så bryr sig inte psykopaten, inte innerst inne. Om han är den som älskar vål då blir det misshandel. När du hittar någon som älskar dig som du är , och du har möjlighet att älska dem som de är , det är en fantastisk upplevelse.


Men han skäller ut dig. De kan skilja sig från dig på många sätt. Faktum är dock, att det är kommentarsfältet till artikeln på Dagens Vimmerby som är det verkligt sorgliga i den här historien.


Där skrivs saker som alla har rätt till sin åsikt, vi har yttrandefrihet i Sverige och gör man en pudel är man inte trovärdig, man ska alltid stå för sin åsikt.

Varför var det här tvunget att drabba oss? Det är en fråga som många människor någon gång ställer sig när deras familj påverkas av bipolär sjukdom. Bipolär sjukdom är inte bara en personlig tragedi för den drabbade individen, utan kan också vara oerhört omstörtande för dem som finns runtomkring den som är sjuk. Att älska någon som de är – utan hopp, utan mål och utan vision om utveckling- är inte det egentligen det ultimata sveket, en kvävande, konserverande kärlek?


Istället för att göra relationen till en konservburk, ett slags status quo i medelmåttighet, låt oss göra den till ett växthus. Att veta när man ska, och vågar, säga ’Jag älskar dig till någon för första gången kan kännas som en utmaning. Det är vanligt att man känner att man älskar sin partner men helt enkelt är osäker på om kärleken är ömsesidig och inte vill skynda för mycket med att ta förhållandet till nästa nivå. Dessa sviniga saker är typiska för killar när de inte är kära tjejen som de dejtar – utan bara vill ha sex med henne. Om de här beteendena stämmer in på din kille så är det dags att göra slut och gå vidare.


Vet bara att utan honom mår jag skit. Vet inte vad jag ska ta mig till, allt hopp om en lycklig framtid dog med vårt förhållande. Det spelar ingen roll att han säger att som vän kan han älska mig för evigt. Det inte är vänskap jag vill ha. Att kunna besinna sig är givetvis lättare sagt än gjort, samtidigt som ni båda vet att.


Att gifta sig är ett steg i livet, som inte alla tar för givet. Att värna om kärleken allra bäst, är att göra vardagen till en fest. Att glädjas tillsammans över små saker, det kan göra mirakler. Kärleken spirar och gror, fortare än ni tror.


Genom att älska och värna varandra, ska ni länge tillsammans vandra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg