onsdag 22 april 2020

Thailändska fiskkakor

En god vardagsrätt är fiskkakor som serveras med nudlar och wokgrönsaker! Fiskkakorna görs på torsk som blandas med ägg till en smet som formas till biffar och sedan paneras i panko innan de steks krispiga. Detta recept ingår i Söndagspreppen där du genom lite prepp förbereder grunden till fyra måltider. Mixa samman kryddorna med fiskköttet och fisksåsen, eller hacka fiskköttet fint och rör samman.


Du som vill tillsätter även sambal och salt.

Hetta upp oljan i en stekpanna och stek fiskkakorna minuter på varje sida. Servera med dippsåsen. Thailändska fiskkakor. Mitt kök ger dig nya härliga recept, smarta tips och guider till de absolut bästa köksprylarna. De här fiskfärsbiffarna har mycket sting och är väldigt lättlagade.


Experimentera med smakerna – jag blandar gärna i lite chili för hettans skull. Lägg sex fiskkakor i korgen och skjut in den i AirFryer.

Ställ in timern på minuter och stek fiskkakorna tills de är gyllenbruna och färdiga. Stek resten av fiskkakorna på samma sätt. Smakar gott med smaksatt ris och wokad pak choi. Själv har jag alltid i lite chili för hettans skull men givetvis kan du hoppa detta om du önskar en mildare variant. Otroligt goda fiskkakor som även våra kräsna barn gillade!


Skulle ha varit någon god sås till kanske, vi fick ta creme fraiche. Det tog väldigt lång tid att laga med allt hackande, rivande och pressande. Ingen vardagsrätt, men passade fint till söndagsmiddagen. Recept: thailändska fiskkakor med dippsås, thailändska fiskkakor med fänkålssalla thailändska fiskkakor , thailändska fiskkakor : pizzasallad per morberg. Gillar du det här receptet?


Genom att skapa inloggning godkänner du Coops villkor. Klicka här för att läsa hur Coop hanterar din personliga information. Mixa alla ingredienser till fiskkakorna i en matberedare.


Fritera dem gyllenbruna i fritös eller i stekpanna i rikligt med olja. Låt rinna av på hushållspapper. Jag är ett väldigt stort fan av det thailändska köket.

Dessa fiskkakor (Tod man pla) är utmärkta för dig som helst skippar kolhydraterna. Visst, det är nästan alltid socker i asiatisk mat men om du slår ut den lilla mängden på hela anrättningen så är det försumbart för de. Det här är ett favorit recept som jag hittat på Santa Maria. Står att man ska steka i rikligt med olja. Goda fiskkakor som serveras med sallad och limedressing!


Bli medlem på Mitt Kök helt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg