torsdag 30 april 2020

Träna unghäst trav

Marknadens bredaste lyftprogram. Flyg billigt med Seat24. För unghästen börjar man med korta sträckor för att sedan öka successivt. När man tränar travhästar så kan man göra det på olika sätt, antingen individuellt eller i grupp. Dock så är det den individuella träningsformen som är bäst för att hästen ska göra framsteg.


Det finns även lite olika metoder för att träna kondition eller snabbhet om man jämför med om man ska tärna mjukhet och lösgörning. I den här boken beskrivs vad som händer med hästen i träning och hur du kan ge den förutsättningar att ta till sig träning och utveckling. Oavsett om man har en perfekt anatomiskt byggd häst så ligger de slutgiltiga resultaten i hästens träning. En travhäst är en atlet, och för att springa länge och snabbt krävs muskler och rätt teknik.


Jag har inte hunnit få erfarenhet av att träna upp hästar ännu (har bara tränat upp en). Han var ingen unghäst och har ju använts inom traven tills han var år innan jag kom in i bilden. Då hade han i och för sig stått i ett år och hade inte speciellt mycket kondis eller muskler. En harmonisk och sund häst trivs med arbetet.


Träna unghäst trav

Men en unghäst kan komma efter i sin utbildning på grund av bland annat bristande förhållanden vid uppväxt, tillväxtfaser, nervöst temperament, brist på tillit och ohälsa. Därför är det svårt att alltid utgå från en mall som säger vad en unghäst skall kunna och när. TÄNK ALLTID PÅ ATT NÄR DU TRÄNAR MED TRYCKVAGN SÅ ÄR DET SAMMA SAK SOM ATT KÖRA I BACKAR. MED TRYCKET BESTÄMMER DU HUR BRANT BACKE DU SKALL HA OCH MED PEDALEN HUR LÅNG BACKEN SKALL VARA. Din häst blir inte en bättre dressyrhäst bara för att du sitter i ridhuset och trimmar varje dag.


Och inte förbättras hopptekniken av att du bara tränar hoppning. Ensidig träning kan dels orsaka skador på hästen, dels göra att hästen tappar motivationen och att ni kommer inte vidare. Men om vi tittar lite mer ingående på problematiken ikring detta.


Träna unghäst trav

Fördelen med att träna en unghäst är ju alldeles uppenbar, de är ganska nollställda och positivt inställda till ny kunskap. Den uppenbara nackdelen är att deras kropp växer och därför inte tål lika hög belastning som en färdigväxt och färdigmusklad individ. Traverser med lyftkapacitet från 80kg-120t. Kontakta oss för offert!


En fördel med att börja träna en blivande travhäst tidigt är att den är lättare att hantera och handskas med än vad den är när den lite större. Premium Loading. Skip trial month free. Unghäst träning av travhäst degertoft. Träna unghästens rygg på bästa sätt Tillväxtzonerna i hästen ryggkotpelaren hör till dem som sluter sig sist, inte förrän hästen är fem, sex år.


För att hästen ska ha den fysiska förmågan att bära ryttaren behöver den därför träna upp sin muskulatur. Variera din unghäst men nöt aldrig, själv arbetar vi med dem max min gång. Tar aldrig strid med en unghäst i onödan, eftersom det bara förstör mer för arbetet än vad det bygger upp. Tex äldre inridna hästar som ovan. Hon var år när hon reds in och bara gått på lösdrift nästintill ohanterad.


Träningen för unghästen går i början ut på att lägga grunden för framtiden. Hästen ska ha bra körbarhet, vara samarbetsvillig och arbetsvillig, hästarna ska tycka träning är skoj helt enkelt. Hästarna tränas sen upp för att klara ca mil jogging och lite fartlekar, innan mer tempojobb och intervaller läggs in i träningen. Den bästa vinterträningen tycker jag man får om man kan köra trav i kuperad terräng och det är mestadels på detta sätt jag brukar träna upp hästarna under vintern.


Träna unghäst trav

Inte i högsta fart men i ganska bra tempo. Idag har vi tränat häst, ni kanske märkt är ett standard inslag här upp. Vi har även avslutat seminariekursen som ligger under perioder. Sedan har vi haft en intressant föreläsning om hovar, hovbeslag och lite barfotakörning. Så på bilden ser ni lite olika hästskor som används inom travet.


Har tränat in röstkommandon och viss tygelinverkan genom tömkörning och longering på våren innan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg