onsdag 28 oktober 2020

Vad är podcast svenska

Hur lyssnar man på podcast ? En podcast (poddsändning, podradio eller pod) är ett enkelt sätt att prenumerera på ljud- eller videofiler via nätet. Via ett program eller en app, väljer du vad du vill lyssna på, sen får du nya avsnitt löpande. En podcast (pod poddradio, poddsändning) är en serie avsnitt (ljud eller video) som vanligtvis distribueras via ett RSS-flöde.


Du kan med olika alternativ prenumerera på dessa flöden för att hela tiden få tillgång till en podcasts senaste avsnitt. Svenska podcasts har en prisutdelning varje år i form av Svenska podcastpriset som anordnas av Daytona Stockholm.

Vinnarna utses av lyssnarna genom en omröstning. I dagspressen (pappersvarianterna Gammelmedia) har jag sett ordet podcast , som om jag förstått rätt är någon form av radiokanal från SR. Kan jag bara lyssna på den kanalen via min dator eller mobil. Har en suverän DORO - mobil utan appar! Var kan jag få en beskrivning av podcast författade på svenska och ej IT.


Podsändning eller podradio som det också kallas är en metod för att publicera ljud- och videofiler via nätet. För att sprida dessa ljud- eller videofiler använder man sig av RSS och på det sättet kan man enkelt prenumerera på en podcast. Vad är det egentligen som är självklart här i livet?


Och vad betyder ens ordet?

För någon kan det betyda det uppenbara – att något är så starkt och tydligt att det lyser upp hela tillvaron, bortom alla tvivel. För någon annan kan det innebära att något är klart, men för en själv. Som en given riktning för att gå sin egen väg. Podcasten Koll på läget gör dig som köpare, säljare eller boende lite klokare på en kvart, tjugo minuter.


Allt fler lyssnar på podcast. Men vad är egentligen en podcast ? Eller pod som det också heter. Vem betalar den svenska sjukvården? Vilka är de tre delarna i det svenska pensionssystemet?


Ge exempel på ett generellt bidrag i Sverige. Ta reda på: Vad är skatten i den kommun du bor? Vad krävs för att du ska få bostadsbidrag? Letar du också efter en bra podcast ? Hoppas du hittar en ny favorit podcast ! Vi berättar vad Svenska Nomader är och vad vi vill åstadkomma med plattformen.


Vi ger en inblick i vilka vi är som startat den och berättar om våra erfarenheter som digitala nomader. Precis som till våra sociala kanaler letar vi efter personer att intervjua till vår podcast. Vad Är Poängen Med Att Vara En Bra Förälder?

Av Svenska Nomaders Podcast. Golf Digest har sammanställt listan Dormy Nordic 10 där Nordens 1bästa banor rankas. Svensk Golf Podcast : Vad är en bra golfbana?


Vi pratar med tidningens chefredaktör, Eric Franzén, om de svenska höjdarna och vad som gör att en golfbana är bra. Vad är typiskt för den liberala välfärdsmodellen? Hur mycket får man som patient betala om man bryter ett ben och ska laga det i USA respektive Sverige? Zlatan är den givna personen vi skryter om när vi pratar om kända svenskar.


Diskutera: Bör svenska skatter vara höga. Det finns vissa grejer som är SÅ sköna men som bara vi tjejer förstår. Gränsen för vad som är svenska har alltså inte bara att göra med vad vi kan tolka när vi hör eller läser.


Det finns svenskt språk som är svårbegripligt, eller obegripligt, och delvis följer andra regler än de vi är vana vi och det finns icke- svenskt språk som vi förstår direkt genom våra kunskaper i svenska.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg