torsdag 22 oktober 2020

Vindistrikt bergamo

Vindistrikt bergamo

När man pratar om Bergamo och vin så är det i första hand de utmärkta vinerna som produceras i vindistriktet Valcalepio öster om Bergamo man tänker på. Här på kullarna nedanför bergen är klimatet och jorden perfekt för vinodling. Det produceras Valcalepio D. Sevärdheter i Bergamo : Se TripAdvisors omdömen och bilder av saker du kan göra när du är i Bergamo , Italien på TripAdvisor.


Med sina hål finns det gott om utmaningar då banan slingrar sig mellan skogar och vinodlingar och har en fantastisk utsikt över dalen. Vi bodde i gamla och mysiga Citta Alta och åkte bergbana till San Viglio. Jag är från Bergamo och hoppas kunna bistå med lite hjälp.


Det startades en webbtjänst, med kartor över lokala producenter, för bara två veckor sedan. Finns i en engelsk version, och visar alla vingårdar i Bergamo kommun (som är väldigt stor). Här produceras Italiens bästa mousserande viner men också intressanta stilla röda och vita så kallade curtefrancaviner. Franciacorta är ett charmerande litet vindistrikt i Lombardiet i norra Italien. Mer information till din resa till Bergamo.


Bergamo ligger vid foten av Bergamo -alperna i regionen Lombardiet i norra Italien. Den kuperade centrala delen präglat av sjöar och vattendrag. Den platta bördiga Po-slätten längst i sydöst. Staden är delad i två: den lägre stadsdelen ( Bergamo Bassa) och den högre stadsdelen ( Bergamo Alta).


Stadens namn härstammar från kombinationen av orden berg (altså kulle, berg) och ham (altså hus). Här kan du läsa mer om Italiens bästa och mest prestigefyllda vindistrikt och boka boende på de italienska vingårdarna. Eller använd sökboxen överst till att finna den helt rätta vingårdsvistelsen i Italien. Du är också välkommen att ringa eller skriva till oss för tips och råd. Låt Italiens stora vindistrikt försköna din.


Fantastiska Erbjudanden i Bergamo. VINDISTRIKT INOM EUROPA. Italien är världens näst största vinproducent efter Frankrike.


En stark utveckling har skett senaste åren mot allt bättre kvalité genom alla led av produktionen. Veneto är ett mycket spännande vindistrikt idag. Det har gått från produktion av opretentiösa, saftiga viner till komplexa, fylliga, ofta med bra lagringspotential.


Inte minst den stora framgången som Amarone della Valpolicella, med sin enorma succé i Sverige, har de senaste åren lyft fram regionen Veneto i strålkastarljuset. I den nordvästliga delen av vindistriktet Chianti, cirka km söder om Florens, ligger San Casciano in Val di Pesa med sina 17? Många vackra vingårdar ligger runt byn, bland annat Machiavellis gamla lantställe där han skrev det berömda verket Fursten.


Idag tillverkas det vin här och gården har även en populär restaurang. Mängder av vandringsleder och cykelstråk. Dessutom finns vackra berg och vindistriktet Valpolicella på nära håll. Vi reser till Gardasjön på en.


Vindistrikt bergamo

Nebbiolo härskar här även om den mest odlade druvan (faktiskt även i hela Piemonte) är Barbera. Vindistrikten går delvis omlott vilket gör att man faktiskt kan odla många olika vindruvor och göra olika DOC viner inom samma geografiska område. Idag har Verona, näst efter huvudstaden Rom, flest bevarade minnesmärken ifrån romartiden, nämnas bör amfiteatern Arena di Verona och teatern Teatro Romano. Närheten till ett flertal vindistrikt såsom Amarone, Valpolicella och Bardolino har också gjort Verona till en stor exportör av goda viner.


Lombardia er en administrativ region i nordlige Italia. Milano er regionens hovedstad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg