fredag 29 maj 2020

Turkisk meze

Här hittar du recept till en buffé med libanesiska, turkiska och grekiska läckerheter. Meze - buffé från mellanöstern och östra medelhavets svar på Tapas eller vårt smörgåsbord. En buffé med små och stora rätter från östra medelhavet. Meze är mellanösterns svar på smörgåsbord. Varmrätter som lammgryta med persiskt ris passar till meze.


Här får du tips på massor av rätter till din egen meze -buffé.

Vi har recept för alla smaker! Here, they choose to enjoy their favorite meze dishes and reminisce over a bottle of rakı and skip the main course altogether. Följ med på en smakresa från medelhavet till mellanöstern!


Meze , många smårätter som serveras ungefär som ett svenskt smörgåsbord eller tapas och som oftast förekommer som förrätt. Hamam Oriental erbjuder turkiskt ba hälsa, friskvår massage, hamambehandlingar och turkisk mat, meze. Vi gör oss bra för möhippa, svensexa, födelsedagar, och företagsevent.


Själva mångfalden i smaker, färger och upplevelser – det är meze ! Det osmanska rikets matkultur både påverkade och påverkades av de folk osmanerna styrde över och det osmanska rikets rika matkultur bildar grunden för dagens breda turkiska kök.

Libanesisk mat serveras ofta som små rätter, så kallade meze. Aubergine, bladpersilja, citron och mynta är några vanliga smaker i den libanesiska matkulturen. Några libanesiska rätter är salladen taboulé, små piroger med olika fyllningar, och hummus.


Här har vi våra recept med smaker från Libanon. MEZE 165:- (Priset gäller en person.) Kockens urval av vegetariska rätter på en enda stor tallrik. Enkel och pikant röra till meze. Gott på bröd och till grillat.


Från boken Meze Maritime (Bonnier fakta). Sultan Grill är en turkisk restaurang som erbjuder en minnesvärd smakupplevelse från Medelhavet, från kolgrillade lamfärsspett till meze och vegetarisk. Inte nog med det görs och lagas allt på plats i restaurangen av fräscha råvaror och välsmakade kryddor. Det är lätt att falla för den härliga och avsplappnande atmosfären. Ghenwa bjöd på meze - flera libanesiska smårätter till förrätt.


Tabbouleh, sambusik med fetaost, baba ghanouj, hommous och vinbladsdolmar. Här kan ni boka bord online, ni får omedelbart en bekräftelse på bokningen. Varmt välkomna önskar vi på Lebanon Meza Lounge!


En turkisk måltid börjar ofta med ” meze ” som är traditionella smårätter. Dessa kan utgöras av olika slags röror baserade på tomat, paprika eller yoghurt. Till maten serveras också ”pide”, vilket är ett platt bröd som man dippar i de olika rörorna.

Den bästa turkiska maten i StockholSe 7omdömen från TripAdvisor-resenärer om turkiska restauranger i Stockholm. Klassisk turkiska maträtter! Begin your meal, perhaps, with breads, dips and salads before moving onto simple but oh-so fresh fish or meat, grilled to perfection and served with vibrant sides. You’ll find Meze in the very heart of Eastbourne, not too far from Eastbourne train station on Pevensey Road.


Meze - gott både till fest och vardag Meze äts självklart bäst i mängd - här är recept på smårätter för en riktigt festmåltid. Turkiska specialiteter. För en vardagsmiddag kanske det räcker med en eller två rätter med enklare tilltugg. Avnjutes t ex med den milda turkiska meze -yoghurten. Garant (finns bl a på Willy’s) har också en turkisk yoghurt med lika lågt kolhydratinnehåll.


Saknas någon ingrediens blir det säkert lika gott utan! Rätterna kommer till bordet i mǻnga smårätter och avnjuts precis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg