tisdag 12 juli 2016

Körkort synundersökning

Behöver du en synundersökning? Glasögon ingår i prenumerationen. Få ett icke-bindande synprov. Hitta din närmsta Specsaversbutik. Skandinaviens ledande aktör inom ögonlaser och linsbyte.


Vi korrigerar närsynthet, översynthet, astigmatism (brytningsfel) och ålderssynthet.

Massor av viktiga tips som hjälper dig med ditt körkort! Den här blanketten kan du ladda ner eller beställa hem. Synundersökning körkort - pris och tidsbokning Priset för synundersökningen är 1kr vilket du betalar på plats med kort.


Syntest för körkort kan inte bokas online utan du kontaktar din lokala butik för en drop-in-tid. Välkommen att göra synundersökning för körkort hos Smarteyes. Vi hjälper dig med syntest och synintyg du behöver för att kunna ta körkort. När du ska göra ditt syntest behöver du ha med dig giltig legitimation, det är även bra om du har gjort en ansökan för körkortstillstånd på Transportstyrelsens hemsida.


För att få ta körkortet i Sverige ställs vissa krav på förarens syn. Alla måste därför genomgå en synundersökning inför körkortet.

I den här artikeln får du veta mer om hur undersökningen går till. Men vi börjar med att titta närmare på vad det faktiskt innebär att genomföra en synundersökning. Denna tid kan inte bokas online. Under denna undersökning gör vi ett syntest och fyller i ditt synintyg för B- körkort.


Gäller det högre behörighet bokar du en vanlig synundersökning. OBS: Medtag ID-handling. För att boka en ti var vänlig ring eller maila någon av våra butiker. Kostnaden för att utbilda sig på en trafikskola varierar mellan olika städer.


I större städer blir körkortet i regel dyrare än i mindre städer. Själva körkortstillståndet kostar ingenting. Dock måste du göra en synundersökning hos valfri optiker som kostar cirka 2kronor (vissa trafikskolor erbjuder också synundersökning ). Kom ihåg att alltid ha med körkortstillståndet tillsammans med någon form av legitimation under övningskörningen. CE Körkort betyder att ni får köra en tung lastbil som väger mer än ton med ett eller flera lätta eller tunga släp.


Ni måste vara minst år. Om ni utbildar er till yrkesförare kan ni ta körkort innan ni har fyllt år. Då gäller särskilda regler. Din ansökan om förlängning måste komma in till oss innan din högre behörighet på ditt nuvarande körkort går ut. Du kan se på ditt körkort när din högre behörighet går ut: Om du tidigare har förlängt din högre behörighet är det datumet i fält på körkortets baksida.


Därför behöver du kontrollera synen hos en optiker och bifoga resultatet från syntestet när du ansöker om körkortstillstånd.

Vi finns närmare än vad du tror. Kraven på synen varierar beroende på körkortsbehörighet. Om du till exempel tar körkort för EU-moped när du är kan du använda samma körkortstillstånd för att övningsköra när du ska ta bilkörkort några år senare (återigen påminner vi om att du absolut måste kontrollera att ditt körkortstillstånd verkligen är giltigt innan du ger dig ut på vägarna), på så sätt sparar du tid.


Läs mer om syntest för körkort. Synundersökning på barn med remiss från skolpsykolog eller som har speciella behov, vänligen ring och boka tid hos vår specialistoptiker Leg. Synintyg för körkort skickas elektroniskt En oskarp och suddig syn är ett vanligt tecken på att man behöver glasögon. Andra symptom kan vara huvudvärk, trötta ögon eller att ögonen svider. En synundersökning ger svar på vilket synfel du har och vilken typ av glas eller kontaktlins som passar dina ögon.


Den som har körkort och diabetes kan behöva göra syntester eller skicka in intyg innan det är dags att ge sig ut i trafiken. AnSan´s Trafikskola i Gävle hjälper dig med B- körkort , BE, B-9 AM, R halka och introduktionskurs.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg