fredag 20 oktober 2017

Rymden fakta för barn

Vad är det egentligen vi ser när vi tittar upp på stjärnhimlen? Läs om stjärnor och planeter, rymdfärder och stjärnbilder. Rymden , universum utanför jorden, studeras främst inom astronomin. Här kan du läsa om bland annat planeter, stjärnor och galaxer.


Här hittar du fakta om solen, månen, planeter och asteroider liksom stjärnor, galaxer och nebulosor. Det är för att vänja sig vi livet i rymden.

Hur funkar det i rymden ? Väl uppe i rymden är allting tyngdlöst. När Jordens dragningskraft inte längre påverkar ett föremål, svävar det bara omkring i luften, ungefär som i vatten. Detsamma gäller förstås också för astronauterna.


De enklaste vardagssysslor blir svåra i rymden. Som en uppladdning har man i regionen dragit igång skolprojektet Mot nya höjder. Tanken är att barn och elever ska vara väl pålästa om rymden vid astronautbesöket.


Kärt yrke har många namn.

Astronaut, kosmonaut och kaikonaut är olika benämningar för samma yrke. När vi i årskurs har jobbat med vårt rymdtema har vi använt oss av följande länkar. Dessa länkar har varit samlade på klassbloggen. På så vis kan barnen lätt hitta de länkar som är anpassade för åldern och de behöver bara komma ihåg en adress (till klassbloggen), där hittar de allt.


För länge, länge sedan fanns inte universum. För - miljarder år sedan. Allt som fanns var samlat i en liten prick som inte var större än en ärta. Plötsligt hände något.


Det blev mycket, mycket hett. På bara några sekunder var Big bang över. För barn från alla länder som lär sig engelska. Du kan också titta på en saga om rymden och planeterna,.


Faktaböcker för både små och stora. Pekböcker med brandbilar, grävskopor eller för större barn om människokroppen eller rymden och mycket mycket mer. Informativa böcker är ett roligt sätt att lära barn ! Merkurius, Venus, jorden och Mars räknas som de inre planeterna och de yttre utgörs av Jupiter, Saturnus, Uranus och Neptunus.


De fyra yttre planeterna är gasplaneter och kallas ibland för gasjättar. Flera tusen sidor med lärorikt och underhållande innehåll för barn och ungdomar, skolor, föräldrar, mor- och farföräldrar.

Faktum är att det också dyker upp nya, intressanta boktitlar till barn och unga varje år. Här är Boktuggs tio bästa tips för dig som vill veta allt om den stora rymden ovanför oss och för dig som kanske vill läsa mer ingående om det. Boktips: Tio bästa böckerna om rymden för barn och unga 1. En stjärna som vår sol bildas på ungefär miljoner år från det att nebulosan uppstår och börjar kollapsa till att den börjar skina på grund av kärnfusionen i stjärnans inre. Vår stjärna är en medelstor stjärna.


Fröken Anna eller Frokenanna. BARN LÄR SIG MER INNAN DE BÖRJAR SKOLAN. Barn lär sig aldrig så fort som under förskoletiden, och de är mer nyfikna än någonsin på världen. Ju mer de förstår, ju större blir upplevelsen och glädjen. Mina första fakta ger förutsättningar för en livslång kärlek till att lära och förstå.


I rymden finns det Miljoner med svarta hål. Ett svart hål kan man ej se med blotta ögat, men en sak man vet är att allt som kommer i dess väg, suger den in, och försvinner i tomma intet. Svarta hål suger upp planeter, stjärnor och även galaxer om det kommer i dess väg. Kanske det mest spännande vi människor vet egentligen.


Här är i alla fall tio fakta som vi faktiskt vet om rymden. Rymden , så som den kan te sig för en nattlig betraktare Rymden eller ibland världsrymden är de relativt tomma områdena i universum som finns utanför himlakropparnas atmosfärer. Begreppet används ibland med den alternativa betydelsen universum.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg