tisdag 22 augusti 2017

Teoriprov moped klass 1 trafikverket

Roliga och praktiska produkter till fantastiska priser. En oberoende tjänst som hjälper dig jämföra produkter, priser och återförsäljare online. Genom kunskapsprovet ska du visa att du har kunskaper så att du kan köra med omdöme i trafiken.


För att få körkort för AM ( moped klass I) måste du ha ett godkänt resultat på kunskapsprovet. Du behöver inte göra något körprov.

En sådan moped är ett registreringspliktigt fordon och ska ha registreringsskylt. Krav för att få ett AM-körkort. Statistiken avser körkortsbehörigheterna AM ( moped klass ), A, A A(motorcykel), B (personbil) och Utökad behörighet B (96). Statistiken visar antal genomförda kunskapsprov ( teoriprov ) och körprov som genomförts på Trafikverket , totalt (förstagångsprov och omprov) samt enbart förstagångsprov.


Teoriprov - Några regler hos vägverket för AM behörighet (eu- moped , moped klass ). Du gör provet på en dator. Varje fråga har två eller flera svarsalternativ. Bara ett svarsalternativ är rätt.

Kunskapsprovet består av frågor. Provtiden är minuter. Med detta resultat skulle du bli på teoriprovet för moped klass 1. På teoriprovet har du drygt sekunder på dig att besvara varje fråga.


Dags att ta moppekort? Testa dina kunskaper med övningsprov för moped klass I och klass II. Vilka mopeder ingår i klass ? Men låt dig inte förvillas av ordet moped ! En moped i klass kan ha både tre och fyra hjul. Definitionen av moped klass I beror på antalet hjul och vilken sorts motor som mopeden är rustad med.


För moped klass gäller ofta samma regler som för cykel. Du får till exempel köra din moped på cykelbana och parkera den där cyklar får parkeras. Det får du inte med en moped som tillhör klass 1. Mopedkörkort kräver test på Trafikverket. Vill du däremot köra AM- moped , eller moped klass , måste du ta ett mopedkörkort.


Du kan välja att betala provavgiften direkt med betalkort (VISA och MasterCard) eller med faktura. Om du inte har en bekräftad mejladress kommer du få tidsbekräftelser och fakturor med vanlig post.

Du får även köra de äldre så kallade 30- mopederna. Förarbevis för moped klass II. Läs mer om vad som gäller för att ta ett förarbevis för moped klass II. Innan du får skriva teoriprovet måste du genomfört riskutbildningen, gäller bara för körkort kategori (B) bil. När du infinner dig för att skriva ditt teoriprov måste du visa upp giltigt legg, och du måste ha fotograferat dig hos Trafikverket innan du gör provet.


Frågorna är uppdelade i flera olika kapitel så att du kan fokusera på de frågor du tycker är svåra. Du samlar stjärnor när du blir bättre, och vi talar om för dig när du är redo för det riktiga teoriprovet. Myndighetens ansvar är den långsiktiga planeringen av transportsystemet – det vill säga planera vägtrafik, tågtrafik, sjöfart och luftfart.


Trafikverket ansvarar också för byggande, drift och underhåll av vägar och järnvägar som tillhör staten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg