torsdag 10 december 2015

Estland befolkning

Det är vanligt att man sjunger till bords. Moskvas herravälde bland annat genom en sjungande massdemonstration i Tallinn. Orsakerna var emigration och födelseunderskott.


Lutherdomen är den mest utbredda, i synnerhet bland esterna. Politiskt och kulturellt dominerades Estniska SSR av dess ryska befolkning.

Det här är en lista över länder ordnade efter folkmängd. På kort tid har landet förvandlats från planekonomisk sovjetrepublik till ett av EU:s och Natos mest avancerade IT-samhällen, med starka band till finländskt och svenskt näringsliv. Vad som uppfattas som ett hot från Ryssland har de senaste åren kastat en skugga över.


När Sverige var som mäktigast var det faktiskt fler svenska undersåtar som talade estniska än finska. Av dem arbetar runt 650. Att attrahera invandrare är helt enkelt inte en möjlighet för oss.


Estland har et samlet areal på 45.

Hur kunde jag växt upp på andra sidan Östersjön utan att fått höra denna historia en enda gång under hela min skoltid. Hur kan en hel nation skapa läromedel, tv-program och nyheter och inte med en mening snuddat vid kusinerna på andra sidan havet. Jag visste inget om Aiboland och den svensktalande befolkningen. Knappt en miljon människor är i arbetsför ålder. På det flesta håll erbjuds bekvämt boende, skärskilt i städerna.


Den obligatoriska grundskolan varar i nio år, från sju års ålder, och nästan alla elever går vidare till treårig gymnasieskola eller yrkesskola. Det finns estniskspråkiga och ryskspråkiga skolor liksom blandade skolor. Min resa började och slutade i Lettlands huvudstad Riga.


Folkräkningen sker utifrån utdrag av husförhörslängder eller senare församlingsböckerna. För Stockholms stad utdrag ur Mantalskontorets folkregister) Personerna hänförs till den ort man vid räkningstillfället är folkbokförd på. Den ryska minoriteten uppgår till ca av hela befolkningen. Det enda officiella språket är estniska, fastän speciellt Tallinn och landskapet Ida-Virumaa har en betydande rysktalande befolkning.


Mysiga kaféer, designbutiker, barer, restauranger och skuggiga parker är platser där man kan känna sig som en del av lokalbefolkningen som rör sig där. De flesta skaffar barn sent och har bara små familjer. I framtiden, företrädare för denna kultur blandas med finsk-ugriska och sedan med de baltiska stammarna.


Dessutom, av stor betydelse för att forma den estniska nationen skulle spela tyskarna, slaver och.

Befolkning : 29170. Sveriges befolkning består av alla som är folkbokförda i Sverige. I stort sett det enda som inte går att göra online är att gifta sig, skilja sig eller att sälja huset. Idag har dock den lutherska läran fått konkurrens av den rysk-ortodoxa eftersom en stor del av dagens befolkning är ryssar.


Under en dag bekantar vi oss med en av Europas bäst bevarade medeltida städer, innan det är dags att ta tåget till den stora grannen Ryssland. Nummeruppplysning, sök telefonnr och mobilnr för personer och företag utomlands. Man märker av rysslands spår bl. Riga var den tredje största staden när det ingick i ryssland. Den första ryska ockupationen slutande nov.


Lettlands frihetsdag (även fast det sen blev ännu värre med sovjet). Det siger sig selv, at værdien af oplysningerne om et lands befolkning vokser umådeligt, hvis de indeholder informationer om befolkningens sammensætning. En given befolkning kan beskrives dels ved dens gruppeegenskaber, dels ved dens sammensætning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg