fredag 11 december 2015

När man mår dåligt i en relation

Tyvärr är det lättare sagt än gjort att lämna en dysfunktionell relation. Kanske förstår man inte själv att man lever i ett destruktivt förhållande. Många tar steget först när familj och vänner runtomkring börjar reagera - och man för länge sedan har kört sitt självförtroende och förnuft i botten. Man kan sova hos en kompis, hos sin förälder eller faktiskt ta in på ett hotell, eller ett vandrarhem.


Har man inte råd kan man kanske låna pengar av en vän, alternativt ta ett smslån (försök bara betala av lånet när det ska, så att du slipper räntan). Det viktigaste är faktiskt att man tar sig ur det som gör att man mår dåligt.

Då finns det risk att du inte vet vad som är hönan eller ägget, om det är hur du mår eller hur relationen är som är den egentliga anledningen. Oavsett så är det faktiskt så att man ska inte må dåligt i en relation , vilken typ av relation det än är. Ska jag lämna relationen ? Såhär mådde jag som singel – fördelar resp. Vilka av nackdelarna i listan ovan är direkt kopplade till honom och er relation – och påverkas inte av andra omständigheter som enbart gäller dig som jobb, familjeproblem, din egen ekonomi etc etc.


Läs gärna där om den feminina energin också så ser du att det är naturligt att sätta upp ett skydd av maskulin energi när man mår dåligt eller känner sig hotad. Den reaktionen handlar om ren överlevnad men får ofta effekten att mannen känner sig överflödig och att attraktionen försvinner. När ska man skiljas då?

Relationsexpert Eva Rusz svarar: – Jag är absolut inte emot skilsmässor. Lever man i en fysiskt eller psykiskt destruktiv relation ska man givetvis slänga sig på dörren fortast möjligt. Och har man träffats tidigt i livet, är det inte säkert att man ska ha samma partner tills man dör vid 85. Här listar vi, med hjälp av Huffington Post, tecken på att er relation inte är bra för dig. Du känner att måste ändra vem du är.


I början är det okej att försöka gilla samma sak som den du tycker om. Du kanske ger en tv-serie en chans som du aldrig hade kollat på annars, eller testar mat du inte tänkt att du skulle tycka om. Testa om du lever i en farlig, dålig , destruktiv relation eller förhållande.


Dåliga relationer innehåller oftast emotionell misshandel och psykiska kränkningar. De flesta människor som tänker på ohälsosamma relationer gör ofta kopplingen till våld. De tänker på blåmärken och benfrakturer och inte de emotionella ärren som kan.


Fler dåliga stunder än bra. I en relation går det förstås upp och ner. Ingen relation är en dans på rosor för jämnan. Det händer saker i livet och mellan er som påverkar. Det här är helt normalt och något man måste acceptera i en längre relation.


Men när du märker att det negativa i relationen överskuggar de ljusa. Men man kan komma tillbaka med rätt stöd och insatser.

De allra flesta av de som mår psykiskt dåligt återhämtar sig. Det finns ingen grund till att tro att de psykiska problemen kommer att vara för allti säger Jounaita Törnström. En av fyra drabbas någon gång i livet av att ramla ner i ett svart hål.


Tre av fyra känner en som. Find Man From The Mars. Många är inte beredda på de förändringar som uppstår när barnen kommer. Man får mindre ti både för parrelationen och sig själv, och kan känna sig stressad över det stora ansvaret.


Man missar också ofta att ha en dialog om hur man vill fostra barnen. Många separationer sker när barnen är mellan och år. Idag tar vi veckans fråga på en tisdag. Normalt brukar jag lägga ut detta på onsdagar men jag har en annan mycket intressant sak som jag kommer att lägga ut i morgon, häng med och kolla in här då! Det är mycket svårt att stå bredvid och se på när ens partner mår dåligt.


Baaam har pratat med Maria Farm, leg psykolog, om varningsklockorna du ska hålla utkik efter och man faktiskt lämnar en destruktiv relation. Att känna sig olycklig och må dåligt kan bero på många saker, men det kan även vara ett första tecken på att din relation inte är så hälsosam. Man kan också försöka hitta på roliga saker tillsammans. Hen kanske har en svacka och kan börja må bättre om man visar att man bryr sig. Men ibland kan den man bryr sig om må så dåligt att man själv blir orolig och rädd.


Det kan också vara svårt att veta hur man kan hjälpa till. Vad jag vill komma fram till är att man kan behöva jobba med att ge en sådan människa mer tid och man kan behöva avlasta sin partner mycket mer än man tror när det kommer till den här typen av problem. Jag ångrar lite att jag inte kunde göra det, men samtidigt är jag glad för att jag fått den här chansen att se hur det hänger ihop. Man skämms för att man blev ledsen och reagerade, skämms över att alla såg och hörde, skämms över att få fly från festen.


Man börjar ifrågasätta hur den här killen egentligen mår , men ändå så tar man åt sig jätte mycket av det han sa. En person som inte bryr sig om vad andra tycker om henne kommer inte att kunna bli manipulerad när det gäller hennes sociala relationer. Men om hon samtidigt har komplex för sitt utseende kan det bli ett område för manipulatorn att utnyttja och spela på - t ex rädslan för ålderstecken, rädslan för att gå upp i vikt etc. Ingen har rätt ocj speciellt inte en förälder att få sitt barn att må dåligt.


En förälder ska inte se det som en sjölvklarhet att man har sina barns villkorslösa kärlek och stöd. Nej man ska göra sig förtjänt att fina relationer. Inte kan man umgås med någon som endast tänker på själv och sätter agendan om allt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg