måndag 21 december 2015

Få bort borderline

Det finns flera symptom på borderline så som tvära humörkast och starka känslor. Jouanita Törnström fick diagnosen borderline vid års ålder, men grunden till psykisk ohälsa lades långt tidigare. Under uppväxten skiljde sig föräldrarna, hon förlorade kontakt med sin mamma, mormor och morfar och hade en tuff relation till sin nya styvmamma. Några år senare gick både farmor och farfar bort. När man läser i forum för anhöriga kan man lätt få uppfattningen att det är en enorm prövning för omgivningen.


Råd so”Lämna relationen på en gång! Har man själv då fått diagnosen borderline är det lätt hänt att drabbas av starka skuldkänslor och självförakt. De snabba svängningarna mellan hygglig balans och katastrof, mellan idealisering och nedvärdering, eller vitt och svart sliter på relationerna och gör att andra människor lätt tröttnar på personer med IPS. Slut ord om borderline. Att få diagnosen borderline är ingen dödsdom.


De är inte ens ett kroniskt tillstånd utan är fullt möjligt att bota. Man kan se det som en brist i utbildningen. Precis som man kan lära sig multiplikationstabellerna med hård träning och envishet kan man lära sig att känna igen känslor hos sig själv och andra. Varför får man borderline ? Det finns inte riktigt någon förklaring till varför någon får en personlighetsstörning men det talas om teorier som säger att det kan dels bero på att man föds med en känslomässig sårbarhet och dels på hur ens uppväxt har varit. Det är nog bättre att ska hjälp för att kontrollera alkoholintaget än att försöka få bort adhd diagnosen, det visar att du tar ansvar för att förändra ditt beteende och polisen bör ta med det i bedömningen om du ska få lämplighetsintyg.


Symptomen av ADHD kan växa bort i vuxen ålder eller att du lär dig hantera det. Ungefär 5- av normalbefolkningen har borderline , vilket gör personlighetsstörningen till en av våra vanligaste. Personer med borderline kan vara känsliga för händelser eller beteenden som för friska individer anses vara småsaker. Exempelvis kan en person med borderline bli arg eller må dåligt över mindre separationer, såsom semestrar, arbetsresor, eller liknande, om det innebär att de separeras från dem som de står nära. Test för diagnosering av borderline.


Har du fler än fem påståenden som stämmer in på dig lider du av emotionellt instabil personlighetsstörning. EIPS behandlas oftast med en kombination av läkemedelsbehandling och psykologisk behandling. Behandlingen syftar till att få ett mer stabilt stämningsläge som kan göra det lättare att hantera tillvaron samt att förhindra självskadebeteende.


Få bort borderline

Ibland kompletteras den individuella psykologiska behandlingen med gruppaktiviteter. Jag har en närstående som har diagnosen bordeline. Hon elver ensam med sin dotter och ibland är jag lite orolig då. Har frågat några och alla säger olika. Däremot finns det ett socialt arv som komplicerar tillvaron väsentligt!


Föräldrar som är borderline påverkar sina barn till att få samma egenskaper som de själva har, vilket är ett naturligt beteende för ett barn. Känslorna kan gå mot leda och tomhet eller skräckartat stegras mot katastrof och övergivenhet. Om du misstänker borderline bör du kontakta din vårdcentral eller öppenpsykiatrin.


Många som är anhörig till någon som har borderline känner ofta ett stort behov av stöd. Borderline kan yttra sig kraftigt skiftande humörsvängningar. Ofta lider många anhöriga av en stark oro för personen samtidigt som relationen till personen med borderline kan vara mycket påfrestande. Det kan vara skönt att prata med andra anhöriga och få tips, råd och stöd från varandra.


För att få bort röklukt från större, vävda mattor så bör du tvätta mattan på en ren plan yta, en altan eller ett källargolv till exempel. Skrubba mattan med kallt vatten, såpa och ättika. Använd en mjuk rotborste för att jobba in blandningen. Glöm inte att rengöra båda sidorna för att vara säker på att få bort röklukt.


Få bort borderline

I och med de nya behandlingmetoderna har utsikterna för en person att kunna bemästra sina problem blivit betydligt mer positiva.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg