onsdag 14 november 2018

Kabel solcell

Kabel solcell

Räkna själv ut hur mycket sol ditt hus får och vad du kan spara med solceller. Vill du veta om Otovo passar dig? Kontakta oss så berättar vi mer. Just nu kampanj på solceller.


Kvalitet till bästa pris. Tack vare senaste tekniken kan du nu få ut ännu mer från dina solceller. Gör ditt hus redo för framtiden med integrerade solceller!


Därför ska du (elinstallatör) satsa på solceller. Rätt kabel på rätt plats. Förlängningskablar för solceller finns att köpa i inkrementer av Förlängningskabel med passande IP(av typ MC4) kontakter till din solpanel. IPkontakten är vatten- och dammtät, det är bara att trycka i plus- och minuskablarna i respektive kontakt på panelens korta kablar.


Kablar — Laddare och solceller. Oavsett var du befinner dig har vi en laddare som passar. Välj mellan solcellsladdare, billaddare, nätadapter eller laddningsstationer. Använd en solcellsladdare för att ladda din mobiltelefon och surfplatta utomhus.


Det är normalt den typen av kabel som används. En enkelisolerad kabel i skyddsrör eller en flerledarkabel funkar mellan taket och invertern, men det blir svårt att få till en dubbelisolerad anslutning till panelerna och invertern. Kabel till invertrar 35mm2. Solpanelerna skall vara paralellkopplade eftersom de ger mer el vid skugga än vid seriekoppling.


Vi har kompletta 12V solcellspaket som passar till fritidshus, stuga, kollonistuga, husbil, husvagn, båt m. Våra paket är kompletta med solcell , anslutningskabel, solcellsregulator och oftast även infästning och kabel mellan solcellsregulator och batteri. De kompletta solcellspaket som vi erbjuder baseras på 12V batterispänning. Säkra alltid upp utrustningen. Säkringen ska sitta på plus polen. Kortslutning i en apparat kan orsaka höga strömmar och kabelbrand.


Bespaar direct op GigaGunstig. Jag har köpt en portabel solcell på 160w. Ska göra en förlängningskabel mellan solcell och regulator som sitter pp snabbfästen. Vilken spänning ska jag räkna på för att dimensionera kabel rätt? A som går igenom kabeln max.


Eller tänker jag fel och ska räkna med 15-14V. Använd vår beräkningsprogram för kablar för att se hur mycket förlusterna blir i kablar. Mina solceller har likadan platt kabel som dina. Jag började med att dela kabeln (bara den del som skulle böjas) o sikade fast de två delarna i en böj på undersidan av panelen så att jag fick ut kablarna där jag ville ha dem. Att böja kabeln utan att dela den går inte, då blir den för styv.


Färdiga solcellspaket speciellt framtagen och optimerade för energi och komfort för stugor utan el. Fast för att det ska bli riktigt snyggt måste ju då returkabeln i princip klammras ihop med panelens kabel. Dvs ca meter solarkabel åtgår per panel.


Solceller för stugor utan el. Dessutom försvåras ju kabeldragningen och monteringen något jämfört med alternativ där endast panelernas kabel används. Kraftig regulator för PWM-laddning av V-batteri med solceller.


Intelligent kontroll ser till att batteriet alltid är fulladdat och skyddar från överladdning, djupurladdning, överbelastning och felpolarisering. Display visar batterispänning, ström till och från batteriet. När det gäller solceller är det intressanta hur mycket effekt du tappar i kabeln , inte själva spänningsfallet i sig och huruvida regulatorn får någon volt mer eller mindre att reglera från. Så om man räknar på hur många watt man förlorar på att använda en tunnare kabel kan du fundera på om förlusten är acceptabel eller inte.


Kabel solcell

Observera att Sol Eye har upphört med försäljning av solcellsprodukter. Produkterna på hemsidan ligger kvar som referens.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg