tisdag 13 november 2018

Snösäkrast i alperna

Området är dessutom känt för att ha mer snö än de flesta andra orter i Alperna och har öppet från november till maj. Skidfantaster som inte fått sitt lystmäte mättat vad gäller skidåkning behöver dock inte misströsta – en flygresa bort är nämligen skidsäsongen fortfarande i full gång. Alpernas skidorter sjuder av liv och backarna är rejält snötäckta. EeasyJet har kartlagt de mest snösäkra skidorterna i Alperna. Orten är också känd för Gamsleiten en av de brantaste puckelpisterna i Alperna.


Säsongen börjar därför redan i slutet av november. Våren och sommaren i alperna är minst lika vacker som vintern, fast på ett annat sätt. En resa till Alperna under sommaren kan vara minst lika minnesvärd som en under vinterhalvåret. Makalösa fotvandringar är bara en av många snöfria sevärdheter Alperna kan erbjuda. Listan du väntat på i åratal.


De bästa glaciärerna för skidåkning. Den stora fördelen är naturligtvis är snögarantin om uttrycket tillåts. Tänkte bara höra då vecka och är ganska sent, eller t. Gissar Val Thorens och De Tre Dalarna i allmänhet ligger rätt bra till. Varför inte använda påskledigheten till en härlig skidsemester i Alperna ? Om du vill åka skidor i påsk hittar du garanterat ett passande erbjudande hos oss! Vi erbjuder alternativ för alla: oavsett om du reser på egen han med familjen eller kanske söker romantik för två.


Snösäkrast i alperna

Liftsystemet, Fyra dalarna, är stort, effektivt och erbjuder skidåkning för alla. Här hittar du alla typer av skidåkare, från miljardärer i Prada till silvertejpade skibums. Ett av Alpernas bästa afterski-hak, Pub Mont Fort, ligger uppe vid liften.


Skyscanner tipsar om några av de bästa platserna med tidig snö för en tidig skidsemester, från alperna till svenska fjällen. Just nu är det den populära orten Zermatt i Alperna som har störst snödjup, 237cm i backen och 650cm på toppen. Därför tror vi att även de är snösäkrast för skidåkning v15. Dock är det svårt att veta så långt i förväg eftersom att vädret kan variera radikalt. Så tänkte att ni på freeride kan hjälpa mig.


Snösäkrast i alperna

Letar alltså efter ett ställe i alperna som är snösäkert, alltså grymt mycket puder, och att parken ska vara bra, iallafall rätt bra shapade, behöver inte vara så värst stor. Detta miljömedvetna, klassiska, familjeägda 4-stjärniga hotell i hjärtat av alperna , med dess gröna omgivning, har en unik modern stil och kombinerar exklusiv inredning med en känsla av tidlös tradition. Vilka skidområden är snösäkrast över nyår?


En fråga som många skidåkare ställer sig är om skidområdena har nog med snö på nyår. En rad glaciärskidområden i de österrikiska Alperna , som till exempel Stubaier Gletscher eller Pitztaler Gletscher, ger perfekta förutsättningar för nyårsskidåkning. Av byarna är Zinal snösäkrast och brantast.


Och svaret är: Självklart! Prisnivån är normal för Alperna som helhet, alltså betydligt lägre än i grannorterna Verbier och Zermatt. Franska är språket som gäller. Det går ingen charter från Sverige, flyg i stället till Genève och vidare med smidigt tåg till Sierre. Flachau profileras som carvingåkarnas paradis.


En familjevänlig ort där hemmasonen Hermann Maier har sin egen backe. I Atlasbergen ett par timmar utanför härliga Marrakech ligger Marockos enda riktiga skidort - Oukaïmden. Snösäkrast från januari till mars, men har man otur är det mest slask.


Snösäkrast i alperna

Den med mycket pengar kan numera ta helikopter till ännu högre. Skidturisterna är inte så många här, men flera tusen svenskar övervintrar på Cypern och kan därmed passa på att åka skidor i djup snö. Zakopane ligger i södra Polen, nära gränsen till Slovakien, i Tatrabergen. Närmaste större stad är Krakow, dit man flyger direkt från t.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg