måndag 19 november 2018

Promenader som träningsform

Självklart är det inget måste med ett träningsprogram för promenader. Det är bara att gå ut och gå egentligen. Men för dig som vill ha hjälp med att komma igång med promenader har jag skrivit ner hur jag själv kom igång med promenader som träning och som också gjorde att jag gick ner i vikt, kg på veckor!


Att välja promenader som träningsform är smart. Du kan göra det i stort sett när som helst, var som helst, och du behöver ingen utrustning.

Promenader är faktiskt en riktigt bra träningsform. Att du bränner mer än vid högintensiv träning som löpning är visserligen en myt, men det är lättare att nå resultat i form av förbrända kalorier vid gång eftersom promenaderna lätt blir av. Medan löprundan eller gymbesöket känns tungt att genomföra är det lätt att bara ge sig ut och gå.


För en sådan person kan det vara perfekt att promenera som träning. Tack vare dess många fördelar kan denna enkla träningsform vara ett väldigt effektivt sätt att förbättra hälsan och välmåendet. I dagens artikel kommer du lära dig varför promenader kan bli din bästa vän. Vilka är fördelarna med att promenera som träning?


Tidigare idag gjorde jag en tidningsintervju som publiceras i vår om hur man kan använda sig av promenader som träning.

Det ligger alltså något i klassiska knep som att parkera längre bort, gå av bussen en hållplats tidigare, ta trappan istället för hissen och promenera bort till en kollegas kontor istället för att skicka ett mejl. Småjusteringar som kan optimera din promenad Gång är bra motion, först och främst för att det är enkelt och kan göras överallt och av alla. Med ett par små justeringar kan du optimera din utdelning och variera dina promenader så att det aldrig blir trist. En minuter lång promenad om dagen halverar risken att drabbas av våra stora folksjukdomar som hjärtkärlsjukdom, demens och diabetes, berättar Mai-Lis Hellénius.


Dessutom går vi lättare ner i vikt. Lägger vi till en promenad om dagen kan det leda till att vi går ner flera kilo. Gå ner i vikt med promenader ! Med Topphälsas 4-veckors gå-i-form-program får du snabbt upp flåset och blir starkare. Det blir lättare att hålla vikten och på. Kvinnorna föredrar i högre utsträckning promenader och gruppträning eller pass som träningsform.


Männen i sin tur är mer förtjusta i löpning och bollsporter. Träningsvanorna förändras också i takt med att vi blir äldre och vår livssituation förändras, vilket är helt naturligt, fortsätter Angelica Larsson. Vanliga regelbundna promenader är bra för viktnedgången, vill du effektivisera dina promenader och förbränna mer har vi knepen. Perfekt både för viktnedgången och för att få upp flåset ytterligare.


En sak som jag har undrat över, eftersom jag har hört olika information om detta, är vilken träningsform som är den bästa i fettförbränningssyfte? Det jag har hört är att styrketräning är bra, då den ökar fettförbränningen och man får högre efterförbränning. Har precis som du varit för rastlös tidigare för att verkligen njuta av det, framförallt när jag var yngre.

Jag älskar promenader ! Då var inte en promenad ”träning nog”. Idag uppskattar jag verkligen att ta ut mig ordentligt med en riktigt lång promenad. Känna både kropp och själ. Här kan du läsa om varför vi inte ska underskatta promenaden som träningsform.


Om du promenerar i stället för springer skonas du från mycket av den belastning som alla stötar utsätter kroppen för under löprundan. När du går har du alltid en fot i marken och fötterna ”svävar” aldrig över marken och landar inte lika hårt mot marken som vid löpning. Det gör att promenader är skonsamma. Om du inte följer det här schemat exakt, utan ökar eller minskar momenten som det passar dig själv, kan du använda referensrutan längst ned till att räkna ut hur många AktivitetsPoints värden du har tjänat in.


Veckoschema 1: Utför det här schemat gånger den här veckan till att börja med.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg