torsdag 5 december 2019

Sambo dela på kostnader

Sambo dela på kostnader

Jag och min sambo väljer att betala halva räntan var. Hyran och övriga kostnader. Då hyran är en direkt avgift för att få bo i lägenheten känns det naturligt att som sambos dela lika på den, då ni båda kommer utnyttja och bo i lägenheten. Precis som att par oftast delar lika på hyran i hyreslägenheter. När du blir sambo är det inte bara tvätthögarna som slås ihop, ni får också en hel del gemensamma kostnader.


Exempelvis boendekostnader i form av hyra eller ränta och amortering, matkostnader eller en gemensam bil som ska tankas, beskattas och försäkras. När du har ställt upp alla poster och räknat ut hur mycket de kostar dig varje månad ska du börja göra markeringar vid de poster där du ska dela på kostnaden med din sambo. Ifall ni har bestämt att dela på dessa kostnader rakt av kan du helt enkelt dra bort hälften av summan så får du fram hur mycket just du ansvarar för att betala. Tänk på att Grupper inte endast är till för två personer, utan man kan vara hur många som helst i en grupp. Det finns heller inga gränser för hur många grupper ni kan skapa.


Så sätt igång och skapa era grupper redan idag! Fråga: Hur ska jag och min sambo dela på kostnaderna ? Jag sköter hushållet helt ensam men vi delar kostnaderna d. Dela på större kostnader. För över pengar till varandra så att ni betalar lika.


Diskutera större gemensamma kostnader. Försök komma överens om vad som är rimligt för er ekonomi att betala för en cykel eller en vinterjacka. Då finns det ingen anledning för honom att inte dela på kostnaderna för huset. Tills dess så kan ni göra så att ni betalar procentuellt utifrån det ni tjänar efter skatt. Att se över vad som ska gälla mellan dig och din sambo är viktigt att göra innan ni flyttar ihop.


Om ni inte skriver ett eget avtal gäller sambolagen om en eventuell bodelning ska göras. Hur ägodelar ska fördelas beror på när de köptes och vad de planerades att användas till. DVS: Avgift till föreningen, Räntekostnader minus skattereduktion, El, Bredban Hemförsäkring Troligtvis blir det väldigt billigt för din sambo iaf, eftersom du enligt egen utsago inte har så mycket lån. I starten av vårt förhållande gick min sambo på alfakassa och då betalade jag allt på grund att jag tjänade ganska bra.


Sambo dela på kostnader

Räkna ihop varje månad hur mycket ni tillsammans har betalat för större inköp åt barnen. Sen efter hand fick hon bättre inkomst och då delade vi mer lika. Sen blir det kanske inte helt rätt alltid men målet var att göra det så rättvist som möjligt vilket vi nog lyckades med. Lämpligt då kan vara att man kommer överrens om en summa i månaden istället för att din sambo ska betala en låg summa och sedan vara med och dela på t. En sak man kan göra för att vara snäll är att inte dela på räntekostnaderna på värdet av huset, utan enbart dela på räntekostnaderna för lånet. Det jag och Linda gjorde i London var helt enkelt att vi turades om att betala (lite beroende på vem som för stunden var skyldig den andre pengar).


Så vi behövde inte hålla på och dela upp notor eller krångla med att betala två gånger för allting. Var det ett fritt val för mig att som ensamstående köpa ett stort hus? X har däremot valt den ekonomiska situation han befinner sig i nu (absolut inte dålig). Allt eftersom tiden går kommer situationen att förändras och då är det kanske läge för oss att se över hur vi delar på kostnaderna.


Sambo dela på kostnader

Hej min son har just separerat med sin sambo hon kommer med papper om att han ska skriva på att han ska stå som ensam låntagare på deras bil som hon nyttjat hela tiden då han har företagsbil. Så han skrev på i går han vill ha så lite med henne att göra så han säger bara ja till allt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg