måndag 9 december 2019

Volontär äldreboende

Kjella Jonsson, engagerad i Hej Främling! Jag funderr på att bli det, men känner mig ändå osäker. Jag är arbetslös just nu och har massor emd tid som jag gärna skulle skänka bort til någon som behöver den bätre sas.


Men jag är ganska blyg och livrädd för nya saker. Månadens volontär Eva bjuder både på härligt fika och sällskap med sin familj.

Att vara en del av Äldrekontakt är något Eva ser som självklart “Dessa år som volontär har gett mig väldigt mycket. Du förbinder dig inte till något långvarigt åtagande, utan din medverkan baseras på din egen tid och lust. Svenska Röda Korsets arbetssätt och följa råd och anvisningar för verksamheten. Du som blir volontär får hjälp att komma igång av Järfällas volontär ­samordnare. Vi träffas och pratar om vad du vill göra och försöker matcha dig med en person eller en uppgift som passar.


Oftast följer vi med dig vid första tillfället. Du bestämmer själv hur ofta du har tid att vara volontär.

Avgifter för äldreboende. Information om boendet. Det sker oftast när de visar dig lägen­heten.


Precis som i en vanlig hyres­lägenhet betalar du själv för hyra och för­bruknings­artiklar. Det är alltid den som vill ha besök som först tar kontakt med oss, antingen själv eller via anhörig, personal på äldreboende eller via annan kontakt. Du gör besök i hemmet eller på äldreboende och ni planerar tillsammans vad ni vill göra. Volontär på Ektorp Restaurang Eken Aktuellt.


Lite bilder från förra veckans festliga lunch på seniorcenter Ektorp. Stora Sköndal är en stiftelse som utan vinstsyfte arbetar med stö vår omsorg, utbildning och forskning. Som volontär får du träffa volontärsamordnare från Sundbybergs stad som hjälper till att para ihop dig med en person som passar dig. Du väljer själv hur mycket tid du vill lägga ner. En volontär ersätter inte utbildad och avlönad personal.


Vi vill få kontakt med dig. Frivillig verksamhet är en del av Göteborgs Stads folkhälsoarbete och vänder sig till alla som vill engagera sig eller få stöd och hjälp av en frivillig (även kallad volontär ). Stadens frivilliguppdrag är främst inriktade på sociala och kulturella aktiviteter.

Vår modell baseras på forskning och ger äldre bättre livskvalitet och hälsa. Seniorcenter Ektorp är ett hus med liv och rörelse. Ett seniorboende och en mötesplats som ger möjlighet till nya bekantskaper. Vårt mål är att du som kund hos.


Högsätra så kontaktar du vår verksamhetssamordnare Gerda. Vad gör man då som volontär ? På ett äldreboende kan det handla om att högläsa tidningen, spela spel eller kanske gå en liten promenad om det är lämpligt. Men också historieberättande, att baka en kaka tillsammans, eller vara en återkommande besökare till någon eller några av de boende.


Villa Tollare ligger i Nacka. Här finns boende för dig över år med demenssjukdom, psykiatrisk sjukdom och dig som behöver extra stö vård och omsorg. Tangon är ett äldreboende som ligger i utkanten av centrala Laholm och är byggt på 90-talet. Fastigheten är en kooperativ hyresrättsförening och kommunen står för vården. Tangon består av två hus med vardera platser.


I ett av husen finns på bottenvåningen en demensavdelning. De två husen kallas för T-huset respektive Z-huset.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg