torsdag 19 december 2019

Turkisk meze recept

Här hittar du recept till en buffé med libanesiska, turkiska och grekiska läckerheter. Turkisk yoghurt meze - Är du ute efter ett speciellt recept med ingredienser från mejeridisken? Vi har recept för alla smaker! Lammfärsspett, vinbladsdolmar, tabbouleh och goda röror som hummus och baba ganoush Turkisk mat recept.


Hej Hej valnöt meze är stark meze i Turkiet.

Recept på meze – turkisk mingelmat. Det turkiska köket må mest vara känt för sin läckra kebab, men det finns mycket mer godsaker från Turkiet. Färska örter, spiskummin och chili är kryddor som ofta används i turkisk mat. Laga en rätt med doft från Istanbul, här är våra turkiska recept. Det finns inget bättre än att njuta av massor av smårätter på en turkisk uteservering.


Tillsammans med vin och trevligt sällskap utklassar det det mesta i festväg. Den är krämig och go ganska mild i smaken, mildare än t. Den är också kokbar vilket gör att den kan användas i grytor m.

En buffé med små och stora rätter från östra medelhavet. Varmrätter som lammgryta med persiskt ris passar till meze. Här får du tips på massor av rätter till din egen meze -buffé. Turkisk mat är väldigt speciell, det är en blandning mellan mellanöst och medelhavssmaker, men resultatet är väldigt unikt och speciellt och du hittar det ingen annanstans i världen. När det kommer till Turkisk mat är det vanligaste att man börjar en måltid med meze , de såkallade smårätterna.


I likhet med Spaniens tapas och Italiens antipasti har Grekland också en sprudlande smårättstradition. Servera gärna med tortillabröd eller stora pitabröd. Meze – grekiska smårätter. Ljuvlig turkisk middag Den här fräscha och somriga turkiska middagen med fantastiska smaker lagade jag förra sommaren.


Lika uppskattat att duka fram till vardags som till fest. Från Henrik Mattsson, kock. För en vardagsmiddag kanske det räcker med en eller två rätter med enklare tilltugg.


Det Gamla Huset är en liten, mycket bra restaurang som serverar genuin, turkisk mat. Ingen turistanpassad meny, utan bara äkta vara. Jag träffar krögaren lite då och då på marknaden och i de bra köttaffärerna, så jag vet att han bara handlar det bästa till sin krog.


Hacka allt så fint du kan och blanda i en skål.

Låt dra i en timma i kylen före servering. Ezme är en fräsch turkisk mezerätt som ofta serveras som en aptitretare med bröd eller som ett tillbehör till grillat. Godast med solmogna tomater.


I 3dagar blir det recept på lättlagade rätter baserade på rena råvaror, inga sötsaker eller bakverk alls utan bara riktig mat. Menemen är en turkisk äggrätt som gärna serveras till frukost tillsammans med en kopp te och en bit bröd. Bjud på en grekisk meze -buffé.


I det grekiska köket finns många läckra smårätter att inspireras av till festbuffén. Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste. Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här. Jag har fått förfrågningar om att ordna till vissa länkar till ett gammalt inlägg med flera meze recept.


Så nu har jag gått igenom allt och det ska var. Både kokta och ugnsbakade morötter och rödbetor utvecklar en ganska tung sötma som kan vara trevlig att bryta med en syrlig smak.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg