onsdag 15 februari 2017

Dikt förlorat barn

En dikt från internet, författare okän lite ändrad text. Till min älskade Linda! Du var ett väldigt efterlängtat barn. Lyckan var oändligt stor när vi fick dig.


Jag ser på barnen som dansar runt midsommarstången.

Var är du min lilla flicka? Köper glass till dig i mina tankar. Tittar på alla barnen som dansar. De dansar där så glada, mammorna och papporna likaså. Skrivet av: annicamedelis: Hej alla!


Länge sedan jag skrev men jag är trots allt en ganska flitig läsare! Diskussionerna om bärselar gjorde att jag fick hem en Ergo igår på posten är jag är grymt imponerad av den! Jo, en nära vän till mig förlorade en son (tvilling) häromdagen.

Mycket för tidigt född. Jag fastnade för raderna och skriker om natten efter det förlorade - men man har förlorat sig själv För att man skiker och letar efter något som man har förlorat , men i själva verket har man förlorat sig sjäv. I den här dikten finns det alliteration, man hör att diktens skapare har fokuserat på ä lju det uppstår mycket i dikten.


En nära vän har förlorat sitt barn under graviditeten och ska snart ha begravning. Vi har beställt blommor och jag tänkte göra ett eget kort att sätta med men jag blir så osäker på vad man skriver på kortet. Det känns lite extra känsligt när det är till ett barn och det sista jag vill är att det ska bli fel.


Här är ett en av mina dikter (som också tryckts som kort) till alla er som förlorat barn. Finns det någon fin dikt eller text som hjälpt någon här? Låt alla tårar torka för ert barn i natt. Utbudet av begravningsdikter är stort och det kan ibland kännas svårt att avgöra vilken dikt som egentligen passar bäst.


För att underlätta ert val har vi på Lavendla Begravningsbyrå samlat några väl utvalda dikter till begravning från några av Sveriges mest kända författare och poeter. FÖRLORADE JAG ETT BARN Förlorade jag ett barn ? Nej, jag fick ett barn. Var inte rädd Jag födde ett barn jag är mor till en dödfödd son.


Men se inte på mig med rädsla! Fråga istället om mitt barn precis som ni nyfiket skulle göra om min.

Sedan är det du som anhörig som väljer och formar begravningen som du vill ha den med hänsyn till den döde, familjen, kompisar, skolkamrater m fl. Barnet kan också ha magiska tankar kring döden och det kan ha svårt att skilja på fantasi och verklighet. Sorgen märks inte hela tiden hos barnet , till exempel när det leker eller är sysselsatt.


Visa mig att sorg är normalt när jag förlorar något. Hanna Wejryd arbetar med stödgrupper där hon möter barn och unga som har förlorat en förälder eller ett syskon. Vissa blir arga och lättirriterade. Barn går in och ut ur sorgen.


På grund av upphovsmannarättsliga skäl har vi varit tvungna att ta bort verser och dikter förutom nedanstående där författarna givit sitt tillstånd. Denna dikt är hämta med tillstån ur boken ”Sakna dikter ur sorgen” av Ewa Åkerlind. Tycker du om att läsa dikter så har du kommit rätt, här kan du även skicka in din alldeles egna dikt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg