måndag 20 februari 2017

Våld mot kvinnor ryssland

Våld mot kvinnor ryssland

Då bestämde hon sig för att göra allt i sin makt för att skydda offren för det utbredda våldet mot kvinnor som skördar tusentals offer i Ryssland. Alena Popova har drivit kampanj mot en nyligen godkänd lagändring som avkriminaliserar våld i hemmet i ett land där många inte ser det som en stor sak att slå sin partner. Men faktum är att tusentals kvinnor varje år dödas av sina män i Ryssland. Visst våld ”en familjesak” En krönikör i ryska tabloidtidningen Komsomolskaja Pravda väckta nyligen. Denna typen av våld bör underordnas begreppet våld i nära relationer då det senare är mer omfattande.


Våld mot kvinnor ryssland

Sett ur ett barnperspektiv är mäns våld mot kvinnor alltför begränsande då det exkluderar det våld som barn upplever utöver mäns våld mot kvinnor , exempelvis samkönat partnervåld och kvinnors våld mot manlig partner. Lag mot våldtäkt inom äktenskapet: Finns inte. Våld mot kvinnor i nära relationer: Våld i hemmet står för två tredjedelar av alla mord i Ryssland.


Våld och övergrepp mot kvinnor med funktionsnedsättning kan också osynliggöras i en vidare bemärkelse då kvinnorna ibland ses som könlösa och icke-sexuella. Det finns dessutom en föreställning om att personer med funktionsnedsättning är skyddade mot våld vilket ytterligare bidrar till att problemet osynliggörs. Alla er kvinnor som vi legat med - Duration:. Girl with the Pearl Earring Movies. När det gäller våld i hemmet vet vi att de lindrigare skadorna bara är början av en process som sedan leder till svårare skador och i värsta fall döden.


Det här har blivit en kulturell debatt, att våld skulle vara tradition. Det som är positivt nu är att kvinnor har börjat protestera högljutt mot den här lagen. Ryssland saknar specifik lagstiftning mot våld i hemmet och sexuella trakasserier. Viktiga åtgärder har vidtagits för att bekämpa människohandel, som fortsatt är ett stort problem. Ryssland utmärker sig med en hög andel kvinnor på ledande företagsbefattningar under bolagschefsnivå.


Inom politiken är kvinnor klart underrepresenterade. Vi har äntligen börjat tala om våld mot kvinnor i Ryssland. Effekterna påverkar hela samhället negativt. Våld begränsar kvinnors inflytande och bidrar till dålig hälsa.


Svåra utmaningar kräver att vi är många som arbetar tillsammans. Det vet våra partners i Ryssland. Under året har de fortsatt stötta varandra i arbetet med att stoppa och förebygga mäns våld mot kvinnor. Våra ryska partners har mycket att lära MÄN i det våldsförebyggande, breda arbetet som bedrivs. Våld i nära relationer är ett stort samhällsproblem.


Regeringen har beslutat om en nationell strategi för att förebygga och bekämpa mäns våld mot kvinnor. Socialstyrelsen har flera uppdrag för att göra det möjligt att genomföra strategin. Enligt de ryska myndigheternas egen statistik står våld i nära relationer för procent av alla våldsbrott, men mörkertalet kan vara ännu större.


Våld mot kvinnor ryssland

VÅLD MOT KVINNOR (GT) VÅLD MOT KVINNOR (GT) En femtedel av landets kvinnor kommer någon gång under sin livstid att uppleva fysiskt eller psykiskt våld. Gotlands museum tar sig in i samtiden med utställningen ”Cause of death: woman”. I ”Regeringens arbete mot hedersrelaterat våld och förtryck” får vi en inblick i hur man tänker: ”Regeringen satsar på kraftfulla åtgärder mot hedersrelaterat våld och förtryck. Kvinnor och män är lika mycket värda. Jämställdhet är inte något som är villkorat, gäller vissa, på särskilda platser eller på vissa tider.


Våld i hemmen är mycket vanligt i Ryssland och varje år dödas tusentals kvinnor av män i deras närhet. Fallet är knappast unikt även om det är mycket ont om pålitlig statistik. Det kunde också vara en följd av en dåligt fungerande parrelation.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg